wat ik nog wil doen voordat de zomer voorbij is

Aan het einde van de zomer ruikt de lucht ‘s ochtends anders. Ik moet bij deze geur altijd terugdenken aan mijn twee favoriete eindes van de zomer: die keer toen ik 18 was en bijna zou beginnen aan mijn studie psychologie, en die keer toen ik 19 was en bijna zou beginnen aan mijn studie Nederlands. De geur van de lucht, tussen zomer en herfst in, zit vol beloftes van spanning en meeslependheid. Ook nu ik geen ellenlange zomervakantie meer heb als pauze tussen mijn oude en mijn nieuwe leven.

Ik ben geneigd om zin te krijgen in de herfst: panty’s, kaarsjes, pompoen eten. Maar ik hou me in. Want ‘officieel’ is het nog bijna een maand lang zomer, en hoewel er de komende weken regen voorspeld wordt, is het voorlopig nog geen weer voor pany’s.

(Als ik überhaupt nog in staat ben om nog panty’s te dragen – sinds het begin van de coronacrisis heb ik het één keer geprobeerd, en toen heb ik toch maar gauw weer een broek aangetrokken)

Daarom probeer ik nog genieten van de zomer die er nog is. Ik heb even nagedacht over wat ik ‘deze zomer’ nog graag zou willen doen. Dit blijken vooral dingen te zijn die met eten en drinken te maken hebben, maar dat krijg je hè, in deze toch wel sociaal-arme, activiteiten-arme coronatijden (of misschien ben ik gewoon oud en saai).

IJskoffie maken

5 jaar geleden heb ik voor het laatst ijskoffie gemaakt, en dat was me toch een partij ranzig. Zeker weten hoe het komt doe ik niet, maar ik vermoed dat ik te veel ijsklontjes heb gebruikt en dat het daardoor wat te waterig werd. (Maar nog steeds denk ik: ZO vies kan waterige koffie toch niet zijn? Het was echt heel heel erg smerig)

Maar ijskoffie zou in principe heel lekker moeten zijn, niet ingewikkeld om te maken, en vooral: heerlijk zomers.

Omdat ik aan mezelf wil laten zien dat mijn plannen heel serieus neem, heb ik gisteravond vier espresso’s gezet, de helft in de koelkast gedaan en de andere helft ingevroren, gewoon in ijsblokjeshouders. De volgende dag kon ik ijskoffie maken voor Tim en mij.

Protip: vries je koffie NOOIT in. Mijn keuken was een slachtveld. De espressoblokjes wilden er namelijk niet uitkomen, maar er braken wel hoekjes af, zodat er stukjes bevroren koffie door de hele keuken vlogen terwijl ik als een razende met die ijsblokjesouder op het aanrecht stond te rammen in de hoop dat ze los zouden komen (op het moment dat ze dat ein-de-lijk deden, vlogen ze natuurlijk ook weer alle kanten op). Het duurde zo lang dat de koud opgeschuimde sojamelk al helemaal op kamertemperatuur was.

Het was wel érg lekker.

Zwemmen (in het plaatselijke zwembad)

Ik heb deze zomer wel een paar keer gezwommen: in stinkend parkwater, in een zwembad op een vakantiepark, bij mijn familie in de tuin. Maar er is een belangrijk zwembad dat ik nog niet heb gehad, en dat is het plaatselijke openbare zwembad. Ik wilde supergraag toen het zo warm was, maar de kaartjes waren steeds uitverkocht (er mochten natuurlijk niet zoveel mensen binnen door corona). Nu is het niet meer snikheet, maar ik moet en zal een keer zwemmen. Ik ga dus nog een kaartje kopen voor ergens de komende weken, zelfs al regent het pijpenstelen. Dat zal ze leren!

Pizza eten en Aperol Spritz drinken op een terras in de buurt

Hebben Tim en ik vorig jaar gedaan, hebben we het jaar ervoor gedaan, dus is een traditie. Vind ik. En het is ook een traditie om dit ergens eind augustus te doen, want ik herinner me alle wespen die we moesten negeren nog levendig.

Bubacream eten

The Vegan Junk Food Bar is met een nieuw concept gekomen: Bubacream, een soort fancy unicorn glitter rainbow-achtig ijs met idiote toppings zoals snoepjes, passievrucht, oreo’s en bloemetjes. En dat is dus redelijk bij mij in de buurt te koop. Als rechtgeaarde moderne semi-jonge veganist móet ik dat natuurlijk proberen. Ik bedoel, dit soort dingen bestaan meestal alleen met niet-vegan ijs, dus ik moet mijn kans grijpen. Yolo enzo. (Ben wel al misselijk nu ik eraan denk)

Wandelen in De Natuur (voordat het herfst is)

Ik ben zo iemand die altijd boswandelingen wil maken, maar het nooit doet, want hallo ik woon in Amsterdam en hoe kom je dan in een bos? (Het Amsterdamse Bos telt niet) Maar tegenwoordig heb ik een rijbewijs, wat betekent dat ik overal heen kan waar ik maar wil. Wat ik dus ook nog een keer wil doen voordat de herfst begint. Niet dat ik dat deze zomer nog niet heb gedaan (ik heb al meerdere wandelingen gemaakt) of dat ik het niet van de herfst wil doen (ik wil van de herfst wéér wandelen) maar ik heb wat in te halen.

Heb jij nog dingen die je deze zomer wil doen? (Of heb je misschien nog ideeën voor mij die niet (of juist wel) met eten te maken hebben?)

12 Comments

Filed under voornemens

12 Responses to wat ik nog wil doen voordat de zomer voorbij is

 1. Ik wil sowieso nog de heide gaan opzoeken de komende weken!

 2. Ik heb eigenlijk ook al zin in de herfst :p maar ik hou me dus ook nog wat in. Ik wil eigenlijk alleen de babykamer af hebben. En dan bevallen. Niet dat ik dat echt wil maar het zal wel moeten, haha :p

 3. LP

  Oeh, die Bubacream, daar had ik inderdaad over gelezen, en ook ik voel een soort “verplichting” om als semi-bejaarde, altijd vegetariër, meestal vegan een bezoekje aan die tent te brengen omdat je dit soort initiatieven moet supporten, maar aan de andere kant klinkt het allemaal inderdaad nogal, eh, misselijkmakend. 😀

 4. Terwijl ik je blog lees komt de regen hier met bakken uit de lucht, haha. Het lijkt wel herfst.
  Dat wandelen zou ik zeker niet deze week doen, maar lekker zwemmen kan natuurlijk prima. Je brengt me op ideeën!

 5. Kijk jou eens lekker bezig zijn met je ijskoffie haha! En het herfstweer is inmiddels gearriveerd, dus steek die kaarsjes maar lekker aan 😉 Ik zou eigenlijk (totaal niet coronaproof, ik weet het…) graag nog ertussenuit willen in de zomer 🙂

  • Ah nou ja zolang je niet met het vliegtuig gaat kan het nog best makkelijk coronaproof denk ik! 🙂 Gewoon uit de buurt van andere blijven, haha. Veel plezier alvast!

 6. Aaah je eerste alinea, zo herkenbaar. Ik haat de winter en de herfst daardoor ook een beetje, maar september is m’n favoriet. Op de uni heb ik niet meer echt een ‘eerste schooldag’ gevoel maar toch draagt september dat na 13 jaar lang eerste schooldagen nog altijd een beetje met zich mee. Ben er soms zelfs een beetje sad over dat dit waarschijnlijk mijn laatste zomervakantie was waarin ik te maken heb met een schooljaar/academisch jaar.

 7. Ik heb ook altijd zin in de herfst, en dan denk ik: mens, twee regenbuien en je wil alweer zomer. Dus ik probeer de zomer nog heel even vast te houden (als het weer nu ook even kan meezitten haha) en dan omarm ik de geurkaarsen en pumpkin spice lattes haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published.