bevindingen na één week stagelopen

Zo. Mijn eerste week stage zit er weer op. Na maandenlang een zeer onregelmatig leven te hebben geleid (ik had bijna geen college en geen vaste werkdagen of -tijden), moest ik nu In Het Gareel. Iets waar ik met hart en ziel naar uitkeek, want iedere avond weer moeten nadenken over hoe laat je de wekker de volgende ochtend moet zetten, is uiteindelijk ook maar vermoeiend.

Eerst ter info: ik loop nu vier maanden stage als tekstschrijver bij de online marketing bureau. Het bedrijf en het werk zijn mij deze week goed bevallen, maar daar ga ik het nu niet over hebben. Niet alleen omdat ik dit al vaak genoeg heb verteld aan mensen die het echt iets boeien, maar ook vanwege mijn strikte no work policy op deze blog. Ik weet namelijk nooit precies wat ik nou allemaal online ‘mag’ gooien, dus om mezelf gedoe te besparen plaats ik maar lekker (bijna) helemaal niets.

Goed. Genoeg uitgelegd. Op naar de triviale zaken, want daarvoor zijn we hier. Hierbij mijn bevindingen na één week stagelopen:

 • First things first: ik word moddervet. Als ik thuis achter de pc zit voor mijn studie, doe ik tussendoor continu andere dingen. Blogs lezen. Twitter. De was. Maar op kantoor gaat dat een beetje moeilijk. Daarom heb ik mijn normale verzetjes ongemerkt vervangen door eet-verzetjes, want doorwerken en voedsel naar binnen proppen gaat als doorwerken en ademen. Supersoepel dus. Daarbij: ooit liep ik drie keer per week hard, maar nu zou ik niet weten hoe. ‘s Ochtends lukt niet, dan zou ik om vijf uur op moeten. En na een werkdag nog gaan sporten? Hoor je me al lachen?
 • Over blogs lezen gesproken: dat doe ik nog wel. Als ik op de bus wacht. Of in de trein zit. Maar uitgebreid, op een computer in plaats van op een telefoon en met comments achterlaten enzo, dat is nu even teveel gevraagd. (Fulltime werkende bloggers, hoe doen jullie dat toch?)
 • Ik word ontzettend saai. Mijn vriendinnen hebben elkaar deze week meerdere keren gezien terwijl ik al lang lag te slapen. Omdat ik tussen zes en half zeven op moet (ligt eraan of ik mijn haar moet wassen of niet), probeer ik om tien uur ‘s avonds mijn ogen dicht te doen. Veel te vroeg, maar heel erg nodig. (Het schijnt trouwens dat als je een vast ritme hebt, je afkunt met veel minder slaapuren. Dat zou goed kunnen, want ik heb al jaren geen behoorlijk ritme en ik ben altijd moe. Ik hoop zo dat dit werkt.)
 • Schrijven over bepaalde zaken roept verlangen naar deze zaken op. Ik heb deze week onder andere geschreven over vogels in je tuin krijgen. Ik wist hiervoor niet dat ik een tuin wilde, maar nu dus wel. Een tuin met delicate bloemen en vogelhuisjes. Misschien plaats ik een bak aarde in mijn kamer, want schoffelen werkt heel ontspannend (ook over geschreven, jajaja). Handig, na zo’n lange werkdag.

Dit waren dus de conclusies van week één. Ben benieuwd hoe de rest van deze vier maanden zullen verlopen. Ik zal het doorgeven als ik echt veertig kilo aankom en of als ik zo doodsaai word dat ik iedere avond spontaan voor tienen in slaap val – of juist als ik een manier heb gevonden om dit af te wenden.

 

Nooit meer een blogpost missen? Volg Vijf Koffie Graag op Facebook!

 

26 Comments

Filed under studie/werk

26 Responses to bevindingen na één week stagelopen

 1. Oooh, ik hoop dat echt met die minder slaapuren. En ik val (hopelijk) juist af als ik stage loop, want dan kan ik niet meer op rare tijden chocolade eten.

 2. Ik kan me heel goed voorstellen dat het weer even wennen is allemaal. Ik ben ook wel benieuwd hoe dat mij straks zal vergaan als ik stage moet gaan lopen. (Help!) Ik hoop dat je snel je draai hebt gevonden, dat je geen 4o kilo aankomt en dat je gewoon regelmatig met vrienden kan afspreken!

 3. Haha heel herkenbaar dit, ik ben ook deze week begonnen met stage. :)
  Vooral dat van dat slapen is herkenbaar…

 4. Leuk om te lezen! Als ik eenmaal thuis ben val ik direct in slaap en zelfs eten kostte mij teveel energie. Ik hoor wel van iedereen dat dit vooral de eerste week is, doordat ik zoveel nieuwe indrukken heb. Ik hoop het echt, want anders worden de dagen wel erg saai.

  Succes met je stage!

 5. Haha, ik loop al vanaf 2011 fulltime ‘stage’, en het is zo frustrerend dat studenten van andere studies niet begrijpen hoe zwaar dat is, ik zou het bijna leuk vinden dat jij het nu ook inziet ;) maar echt leuk is het natuurlijk niet, in het begin is het vooral wennen en behoorlijk zwaar.
  Dan, voor zover je er iets aan hebt, mijn tips =)

  1. Hardlopen doordeweeks (of welke andere sport dan ook) kan nog wel! Zorg dat je veel boodschappen haalt in 1x, bijvoorbeeld op zaterdag of zondag, zodat je maandagavond zeker weten tijd hebt. Het is soms best lastig jezelf naar buiten te slepen, maar echt, ook al ben je al vanaf 6.00 uur op, je krijgt er geen spijt van.
  2. Houden mensen jouw computer continu in de gaten? Zo nee, dan zul je merken dat je goede gedrag in het verloop van de tijd een beetje gaat afnemen… (niet dat ik dat stimuleer natuurlijk! ;) ) – en dan kun je opeens weer wat meer tijd besteden aan je online taken, en neem je weer minder de tijd de om achter je computer te gaan eten.
  3. Achter een computer eten is trouwens dodelijk, vind ik: je eten is op voor je er erg in hebt, je eet meer dan normaal en je geniet er minder van. Als je de kans hebt, probeer ergens anders te lunchen :)
  4. Het hebben van een ritme geeft (mij) inderdaad meer ruimte om eens ‘uit de band te springen’ wat betreft slaaptijden. Maar verwacht er niet te veel van: een uur (anderhalf, 23.30 u) later naar bed is wel het maximale… Jammergenoeg. Wie hier de oplossing voor vindt, mag zich bij mij melden :)

  • Huh, hoe kun je nou al zo lang fulltime stage lopen? Wat voor studie doe je dan? Of is sinds 2011 fulltime stagelopen een eufemisme voor fulltime werken?
   (Zo weinig wat ik nog van jou weet, na al die jaren ;) )

   En bedankt voor al je tips. Ik denk dat het makkelijker wordt om hard te gaan lopen als het buiten weer licht is als ik thuis kom, want ik al die jaren dat ik ren heb ik dat nog praktisch nooit in het pikkedonker gedaan (of wel eens ‘s ochtends zo begonnen, maar dan was het alweer licht als ik terug was). Zit eraan te denken om tot die tijd maar te gaan zwemmen, want er is een zwembad in de buurt en dan kan ik mijn spullen tenminste naar mijn stage meenemen.
   En wat betreft dat minder braaf worden, we zullen zien! Ik beloof in ieder geval beterschap met het eten, ik ga er nu echt op letten (hoewel ik wel IETS moet achter de pc, want ik heb gewoon sowieso veel voedsel nodig om te functioneren, maar laat ik het beperken tot het broodnodige). Lunchen doen we gelukkig altijd in een andere ruimte, want als ik dat voor de computer zou doen, zou ik gek worden denk ik. Jammer trouwens dat jij niet echt met heel veel minder slaap lijkt te kunnen, met al die jaren regelmaat-ervaring en dan dat hardlopen! (Daar zou je toch ook minder slaap voor nodig moeten hebben?) Heeel gezond eten misschien? Ik ga het proberen! Nogmaals bedankt voor de uitgebreide tips! ;)

   • Ik word dokter! Dat betekent co-schappen lopen… Dus écht een stage is het niet (toch jammer van die stagevergoeding), maar komt wel het dichtste in de buurt.

    En wat Susanne hieronder inderdaad al zegt: meteen gaan hardlopen als je thuiskomt! Onderweg naar huis alvast je hardloopplaylist luisteren, bedenken wat je anders met je avond zou gaan doen (New Girl kijken op je laptop in mijn geval), snel een banaan eten en gaan! Maar ik geef toe dat ik het ook véél moeilijker vind dan wanneer het ‘s avonds nog licht is hoor. Dat geeft zoveel energie.
    Maar ja, dan denk ik maar aan hoeveel goeds hardlopen voor me doet, en bovendien: als ik nu gewoon door blijf rennen, dan hoef ik in de zomer niet ‘aan mijn conditie te werken’ , die heb ik dan gewoon al. Win-win.
    Werk ze weer morgen! ;)

 6. Een vast ritme hebben is inderdaad echt VEUL beter! Ik heb vroeger altijd ook geprobeerd om 10 uur sowieso in bed te liggen, anders was ik echt dood en doodmoe! Nu merk ik dat als ik een tijdje achter elkaar pas later ga slapen, het geen probleem meer is :)

 7. Awwhh, en ik ben zo benieuwd naar je werk! Klinkt goed ;)

 8. Welkom in my world :) . Je went eraan hoor! Bloggen doe ik op vrije avonden of in het weekend. Sporten, tja nu het donker is heb ik ook geen zin om ‘s avonds nog een rondje te gaan rennen. Maar dat lukt wel weer in de zomer. Nu heb ik yoga-les, dat is binnen, dan gaat het wel. Je bij elkaar rapen en gaan ;)

 9. Ahh ik herken dit zo erg uit van toen ik ook stage liep. Elke dag kwart over 6 op en dan was ik om 10 uur ‘s avonds ook echt gesloopt. Vond het echt vreselijk (sorry dit is niet erg motiverend, JE KUNT HET!). Ben inmiddels afgestudeerd maar dit is ook echt de reden waarom ik absoluut nog geen vaste grotemensenbaan wil haha

 10. Heb je een lange reistijd naar je werk? Ik wel in ieder geval dus mijn laptop gaat mee (lang leve WiFi in de trein) en terwijl ik naar mijn bestemming word gebracht lees ik blogs, of schrijf ik blogs (of ik slaap even bij haha!)

  Hardlopen doe ik als ik thuiskom (niet eerst op de bank gaan zitten! Dan kom je er nooit meer af :-) ) en ik zorg dat ik voor die avonden eten heb wat ik alleen maar op hoef te warmen.

  Mijn wekker gaat om 6 uur en dan is om half 11 slapen wel gewenst. Helaas, het is niet anders. Ik heb het een tijd geprobeerd om om half 12 naar bed te gaan maar dan was ik het hele weekend een zombie :-) . Maar wieweet heb jij minder slaap nodig als je eenmaal wat gewend bent. Probeer het eens uit! Oh en wat iemand hierboven al eerder heeft gezegd, na een tijdje ben je minder ‘braaf’ op je werk en zul je vast wel eens je privé-email beantwoorden ;-) . Scheelt weer werk thuis!

  • Ha, dank je voor de tips! Ik heb een best lange reistijd (heen een uur, terug drie kwartier – euh ja, terug heb ik een betere aansluiting) maar er zit veel loop- en overstaptijd bij, ik zit nooit ergens langer dan een kwartier in. Ik gebruik mijn reistijd meestal om mijn haren te kammen of als een zombie voor me uit te staren. Niet erg efficiënt, maar ik vind het wel chill en het is net niet genoeg tijd om ‘echt’ iets te doen (behalve een paar blogjes lezen op mijn telefoon, dus).

   En oké, wat betreft dat hardlopen, ik moet gewoon niet zeuren en gaan :’) eeeh, vooruit. Ik zal het proberen. Maar nu rest mij nog wel een vraag… wanneer maak je dat eten dan? :P

 11. Je moet juist wél sporten na je werkdag! Dan ben je uitgeruster en meer ontspannen omdat je beter slaapt, etc. etc.
  Het is moeilijk, maar als je die drempel over bent, heb je er echt veel profijt van.

  • Ja, dat zeggen ze hè? Maar ik ben echt een ochtendhardloper. Stiekem heel bang dat ik niet meer slaap als ik ‘s avonds ga (smoesjes, smoesjes, ik moet het gewoon proberen, OKÉ ALLEMAAL)

 12. Hopelijk vind je, als je wat langer stage hebt gelopen, ook meer tijd om met vrienden af te spreken & zo.

 13. Pingback: het het afliep met een heleboel dingen | vijf koffie graag

 14. Pingback: bevindingen na de eerste week van de rest van mijn leven | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.