wat dingen die ik in engeland heb gedaan

Tentamenperiodes zijn altijd maar raar. Iedereen zit te zeuren over dat-ie het zo druk heeft en heeft het dan zo druk met zeuren dat er vervolgens helemaal geen tijd over blijft om iets uit te voeren. Dit jaar trap ik niet in de val, jongens, maar hou ik me de komende week bezig met de beeldvorming van centrum en periferie van Europa in de reisverhalen van Cees Nooteboom (zijn jullie er nog?), op een paar futiele uitstapjes zoals de Ladiesrun rennen na dan, en daarna ga ik nog even wat andere dingen afronden. Vorige week was ik heel even Amsterdam ontvlucht om twee vriendinnen die een jaar in Engeland wonen, Babzz en Eva, op te zoeken. Babs woont in Southampton, Eva in Londen. Ik racete van de een door naar de ander en toen snel meer terug. Hier, een overzichtje van alles wat ik heb gedaan, en dan weer gauw aan het werk jongens:

 • Allemaal bizar lekkere dingen gegeten. De spinazie-fetataart van Babs, zo’n koffiemilkshake, zeer goede tapas, fruit gedipt in chocolade (en wat chocoladeballetjes. Oh ja, heel veel chocoladeballetjes. En minimarsmellows. En paaseieren?) en iets dat eruit zag als yoghurt met muesli maar yoghurt met taart bleek te zijn.
 • Nog even een cocktail gedronken (nee joh gek, dit was niet allemaal voor mij, alleen de helft maar)
 • Oh wacht! Over eten gesproken! Eva en ik hadden ‘astronautenvoer’ gekocht, dat is eten dat voor altijd houdbaar is. Ze hadden het in een winkel op Camden Market. Het was echt een bizarre plek. Het personeel bestond uitsluitend uit cybergoths met lichtjes in hun haren en aan de muren hingen balustrades waarop twee mensen non-stop aan het dansen waren. Ik verzin dit niet. Het astronautenvoer viel een beetje tegen – we hadden aardbeien, en om een of andere reden dacht ik dat als je ze in je mond stopte, ze door je speeksel weer zouden transformeren in normale aardbeien, maar dat was niet zo. Ze bleven gewoon kurkdroog. Arme astronauten.
 • Naar een vintage fair geweest. Die vintage fair was een hele happening, je moest entree betalen om naar binnen te gaan en mensen gingen zingen en zo. Oh, en ze draaiden de hele tijd vier dezelfde liedjes steeds opnieuw, waardoor ik ze een week later nog steeds in mijn hoofd heb. Uiteindelijk kocht ik natuurlijk alleen maar dingen die niet vintage zijn.
 • 94262 andere dingen gekocht, waaronder twee lange rokken waar ik telkens op trap en een boek over glam rock wat echt te vet is.
 • Een spiegel met het hoofd van Boy George gevonden in een tweedehandswinkel. Dit is ook geen grap. Een spiegel. Met het hoofd. Van. Boy George. Babs heeft hem gekocht, ik wilde er nog een foto van maken maar dat ben ik helaas vergeten.
 • Structureel uren te vroeg wakker geworden, waardoor ik regelmatig overdag bijna in slaap viel.
 • Zowel The Great Gatsby uitgelezen in een zonovergoten tuin (ja, ik was toch als enige wakker) als de film gezien. Ik vond het boek een beetje raar, maar wel boeiend. De film was… mwah, ik weet niet – zeker in het begin vond ik hem niet zo, echt te hysterisch (best wel knap als je mij iets te hysterisch kan laten vinden) en wat rare kunstgrepen. Later vond ik hem wel beter worden, maar het heeft maar weinig indruk op me gemaakt.

En nog wat dingen, maar deze post is al veel te lang dus doei. Studeer ze hè!.

20 Comments

Filed under op stap

20 Responses to wat dingen die ik in engeland heb gedaan

 1. Wat nou futiel?

  (verder heb ik nog niet gelezen want ik moet weg maar dus ik hou het even bij ‘wat nou’)

 2. Hahaha die aardbeien, erg sneu voor astronauten idd. Klinkt als een lekker uitstapje ertussenuit!

 3. Hahahahah die cocktail, wat een joekelvriend. De vintage fair klinkt very nice, en het structureel te vroeg wakker worden herken ik maar aaaal te goed (jammer genoeg)

 4. Lisa, je vergeet een foto te maken van die spiegel?? Wat ben jij voor fan? 😛

 5. Ik lees dit dus tussen het leren voor mijn tentamens door 🙂 haha, echt waar. En serieus ik wil die spiegel wel eens zien 🙂

 6. fijn, Engeland! ik was net aan het denken over een rondje Engeland, dus dit zorgt voor extra kriebels 🙂 en je essay / scriptie / opdrachtding klinkt echt heerlijk. tuurlijk zal het misschien wat lastig zijn je te concentreren met zulk fijn weer etc etc, maar hoera voor beeldvorming én reisverhalen!

  • Ah, leuk! Lijkt me ook heel tof om een echt rondje Engeland te maken (hoewel ik dit natuurlijk ook heel fijn vind.) En ja, beeldvorming is echt megainteressant!

 7. Studeer ze!
  En die aardbeien klinken echt walgelijk, haha.

 8. Nu heb ik wel alles gegeten en ik had denk ik hetzelfde idee bij astronautenvoer en verder vind ik het een enorme deceptie dat je melding doet van die spiegel en een foto achterwege laat. Kun je niet vragen of ze je een foto whatsappt?

  • Huh ik snap het niet, heb je nu wel of niet astronautenvoer gegeten? En oké oké, dat doe ik!

   • Gelezen! GELEZEN!

    Daar kan ik niet mijn telefoon de schuld van geven he? Maar ik had dus ook onbewust het idee dat astronautenvoer als je het kauwt ineens weer ‘echt’ voer wordt. Of anders zoals die kauwgom in Sjakie en de chocoladefabriek

    • Haha oké ik vond het al zo knap dat je alles gegeten hebt :’) Maar nee, hiervan kun je je telefoon niet de schuld geven. Maar ik ben blij dat ik niet de enige was die dit dacht – achteraf gezien vond ik het namelijk nogal naïef, zeker als het voor maar drie pond in een cybergothicwinkel kunt kopen.

 9. Lekker, jij komt nog eens ergens!

 10. Wat grappig…Dat astronauten eten 😀 Veel succes nog met het studeren iedereen!

 11. Die spiegel klinkt als het coolste ooit!
  Ik vond de Gatsby-film ook tegenvallen, trouwens, maar ja, je kunt niet alles hebben 😛

 12. Wat klinkt dat enorm jaloersmakend. Gelukkig kan ik uitkijken naar een week Schotland in de zomer!

Leave a Reply

Your email address will not be published.