wajo dit ga ik meteen tweeten

Mijn broertje en ik zijn nog van vòòr de vanzelfsprekendheid van ADSL. Tot we tien en twaalf waren moesten we zien te overleven met dertig minuten internet per dag. Mijn zusje heeft dit ook meegemaakt, maar zij is te jong om zich dit te kunnen herinneren.

Toen ADSL eenmaal ons huis had geïnfiltreerd vlogen de dagen voorbij. Allerlei soorten websites passeerden de revue: Harry Potter-websites, talloze fora, CU2, Hyves, Facebook, Livejournal en vier of meer blogs. En Tumblr, Skype, Flickr, Youtube, Windows live messenger…

En Twitter natuurlijk, Twitter is het leukst. Toen ik het eenmaal doorhad was ik dolblij eindelijk een site te hebben gevonden waar alleen maar Coole, Verstandige en Volwassen mensen op zaten. Het was een lichte deceptie toen mijn broertje ook op Twitter bleek te zitten en ongeveer drie keer zoveel volgers had als ik. Nog jammerlijker was dat mijn inmiddels dertienjarige zusje zich ook wilde registreren. “Wil je me alsjeblieft volg-en?” Dat deed ik dan maar, uit barmhartigheid. Inmiddels staat mijn timeline staat vol met berichten in de categorie “ff huiswerk maken” “&brB” “bb” “lol met konijnen xD”.

Gelukkig is mijn zusje te jong voor een smartphone, dacht ik opgelucht terwijl ik en mijn broertje aan het Whatsappen waren. Helaas is zelfs onbeperkt internet op je telefoon niet heilig – mevrouw is aan het sparen voor een Blackberry. Toen ik haar wees op haar nu al riante internetgedrag, kon het haar niets schelen.
“Ach, dan ontvolg je me toch gewoon? Vind ik heus niet erg, ik heb al ándere vrienden op Twitter!” antwoordde ze.

Oh, ADSL. Soms vervloek ik je.

8 Comments

Filed under internet

8 Responses to wajo dit ga ik meteen tweeten

 1. Hahaha! Zonder Blackberry ben je dus niet cool, volgens mij. Ik voel me soms echt een loser; geen hyves meer, nooit facebook gehad, geen idee wat ping’en, pang’en en whatsappen is, twitter verwijderd nadat ik erachter kwam dat ik niet ANONIEM was en ik heb geen BB’tje of een andere smartphone. Ik ben blij dat ik nog met de digitale wereld verbonden ben door gmail.

 2. Tof bericht! “Die goeie ouwe tijd…” Over dat ‘Verstandig’ zul je je wel twee keer beraden als je ziet welke debiele vragen op de hashtag #durftevragen de revue passeren (maar misschien wel gesteld door niet-Volwassenen, dat weet ik dan weer niet)!

 3. Lang leve kabelinternet…. 😉

 4. Oh, @Anne. Cool ben je niet met een Blackberry. Echt hip ben je pas met een iPhone. :p (ik zou niet zonder meer kunnen. Al moet ik erbij zeggen dat ik hem ook zakelijk veelvuldig gebruik)

 5. Puntrick

  Haha toffe blog Lisa. Het heeft weer iets unieks.
  Uiteraard herinner ik me ook nog dit geluid:
  http://www.youtube.com/watch?v=gsNaR6FRuO0
  Net als jij, dat moet haast wel.

 6. Puntrick

  Nederlandse blogs lezen en dan in het Engels reageren ='(?

Leave a Reply

Your email address will not be published.