vraag maar raak

Eigenlijk zou ik vandaag gaan studeren, schilderen en er een op z’n minst normale blog uitrammen, maar dit kan allemaal niet want ik ben ziek. Nou ja, het woord ‘ziek’ mag ik niet gebruiken van de Ziekpolitie, want volgens de Ziekpolitie heeft verkoudheid niets met Echt Ziek Zijn te maken en moet je minstens veertig graden koorts en al drie dagen niets gegeten hebben om op een beetje medelijden te mogen rekenen. Nu heb ik niet zozeer behoefte aan medelijden, maar ik heb wel het gevoel alsof alle onderdelen van mijn hoofd uit elkaar zijn gehaald en verkeerd zijn teruggezet (wat mij helder denken vrij onmogelijk maakt), dus ik wil toch graag een beetje begrip voor het feit dat ik even niet behoorlijk meedoe.

Maar goed, nu ben ik alsnog aan het blaten en dat was eigenlijk niet de bedoeling van deze post. Het was juist de bedoeling dat jullie gingen blaten, want dit is een ‘Ask me anything’-blog. Geen idee waarom iedereen altijd deze Engelse term gebruikt, maar ik doe lekker mee. Voor de n00bs onder ons: jullie mogen mij nu vragen stellen in de comments, en ik zal binnenkort een post maken met de antwoorden. Nu ik dit typ begin ik een beetje te gloeien van schaamte (of is het toch koorts?), want ik vind het altijd zo egocentrisch om ervan uit te gaan dat mensen iets van me zouden willen weten, maar aan de andere kant moet dat wel zo zijn: zelf lees ik dit soort blogs ook graag.

Dus, als je altijd al hebt willen weten of ik geloof in aliens, wat voor mascara ik draag, wie mijn lievelingspersonage uit Orange is the new black is of waarom ik niet gewoon mijn blogs vooruit schrijf zodat ik niet aan hoef te komen met dit soort inspiratieloze bullshit, kom maar op. Ik ben benieuwd. En nu ga ik weer in bed liggen (grapje, ik ga alle andere dingen die op mijn to do-lijst staan afraffelen).

En dit soort dingen naar binnen werken, volgens mij helpt het voor geen meter maar voelt beter dan nutteloos toekijken

17 Comments

Filed under metablog

17 Responses to vraag maar raak

 1. Als je jezelf zou vergelijken met iemand uit een tv-serie (sesamstraat, BH90210, GTST, The Big Bang, het acht uur journaal, Mythbusters, de Freggles, etc etc), wie zou dat dan zijn?

 2. Dat is precies de reden dat ik nog nooit zo’n blogje heb gemaakt, het voelt zo egocentrisch. En toch is het leuk. Eens denken, vragen. Wat is je grootste irritatie? Wat is je slechtste eigenschap. En je beste? Wat is het tofste boek wat je ooit las? Wat is je favoriete groene tip? Uhm…. Nog meer nodig 😉 beterschap!

 3. Oké, maar wie is nou je favo personage uit Orange is the New Black dan? Dat wil ik wel weten. En dit is de vraag van vandaag in mijn vijfjarendagboek: What are you a geek about?

 4. – Noem drie stomme dingen die bepaalde (je hoeft ze niet te noemen) bloggers doen.
  – In Rotterdam wonen, maar altijd met een Amsterdams accent praten en voor Ajax zijn of de rest van je leven in Amsterdam moeten wonen?
  – Zou je een recept voor pasta pesto op je blog zetten als je er 100 euro voor krijgt, maar je reputatie daardoor wel naar de knoppen is? (want, duh)
  – Ik weet niks meer.

  • <3

   Hoewel ik deze vragen nooit kan evenaren zal ik proberen ook nog iets te bedenken.

   – Wat is het ziekste dat je ooit hebt gedaan tijdens het spelen van the Sims?
   – Wat is je lievelingslied ooit en waarom?
   – Als je een tattoo moest nemen, omdat anders je kop eraf gehakt werd, maar je mocht wel zelf kiezen wat en waar, wat zou je dan kiezen?
   – Wie is je spirit animal?

   Oké meer weet ik ook niet.

   Goede beschrijving trouwens, van die onderdelen van je hoofd die verkeerd zijn teruggezet. Ik begrijp precies wat je bedoelt. (En dat is niet sarcastisch.)

   • Oh ik heb er nog een:

    – Wat is jouw “fuck it, ik ga naar huis”-nummer? (Als in, een nummer dat gedraaid wordt bij het uitgaan en dan denk je ja aan mijn hoela ik peer ‘m.)

 5. ik heb geen vragen, ik lees nog niet zo lang mee.. maar uhm.. Wat is je favoriete dier? haha beetje standaard 😛

 6. Ellen

  Wie is tegenwoordig je favoriete zanger of groep? Ik probeer via mijn dochter een beetje bij te blijven maar jouw bijdrage is ook welkom!

 7. Oke, ja, eerste vraag: wie is je favoriete personage uit orange is the new black? En dan wil ik ook nog wel graag weten wat je het allerliefst doet op een zaterdag, hoe je je koffie eigenlijk drinkt en wat het meest waardevolle is wat je geleerd hebt? 🙂

 8. sam

  Ik lees nog niet zo lang mee dus niet echt briljante vragen 🙂 maarrr.. Beterschap! Vreselijk verkouden zijn is zo waardeloos! Oh,. toch een vraag Hagelslag of pindakaas? 😉

 9. Verkouden vind ik gewoon ziek, want je kan niks meer fatsoenlijk doen 😉
  Wat is je favorieten Disneypersonage? (moest er aan denken omdat ik altijd Disney kijk als ik ziek ben haha. Beterschap!

 10. Sas

  Wat doe je het liefste op je boterham?

 11. Wat is de grootste blooper die je ooit gemaakt hebt? ^^

 12. Pingback: labiele huisvrouwen, neprevolutionairen en pasta pesto | vijf koffie graag

 13. Welk(e) album(s) heb je grijs gedraaid?

  Wat is de raarste openingszin die je ooit tijdens het uitgaan / op Tinder of waar dan ook gehoord hebt?

  Als je moest kiezen tussen een jaar-abonnement op de Playboy of een PVV-lidmaatschap… wat zou je dan NIET kiezen?

 14. Pingback: zielige sims, gieren en een eiffeltoren op m’n rug | vijf koffie graag

 15. Pingback: esmeralda, een verdwaalde stalker en een beetje privacy aub | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.