red gold and green

Waarom had ik deze clip in godsnaam nog nooit eerder gezien? Bovendien: waarom wist ik niet dat het nummer gezongen werd door Boy George, zodat ik beschaamd de andere kant op moest kijken als iemand het erover had, en dat terwijl ik het liedje best kende?

Het nummer is verslavend, de clip is een feest. Al die dansende mensen in Victoriaans-geĆÆnspireerde kitchpakken. Red gold and green! Het verhaaltje verbleekt bij al deze gezelligheid, inclusief de boot die me aan Disneyland doet denken. En vergeet de handgebaren van Boy George niet! Wat een figuur. Ik probeer van mijn imago van meisje dat enkel luistert naar mannen die op vrouwen lijken af te komen, maar hoe is dat mogelijk met deze onuitputtelijke bron van toffe make-up dragende mannen? Ze zoeken mij, niet andersom. Anyway: het is een aanrader, deze clip. Voor iedereen die wel wat kleur kan gebruiken op deze zonloze zondag.

11 Comments

Filed under muziek

11 Responses to red gold and green

 1. Haha. Kan er niks aan doen, maar die gast doet mij aan Karin Bloemen denken. Sorry :’)

  Ik vind het wel stoer hoor, mannen die make-up dragen (als ze zich vervolgens wel als man gedragen tenminste). Maar ik ken er niet al te veel.

  • Okee dank je wel hoor Esra nu krijg ik deze vergelijking nooit meer uit mijn hoofd…

   Maar hoe gedraagt een man zich volgens jou? Moet ik hierbij denken aan bier drinken en heel veel boeren? Staand plassen? Een jas over een plas draperen zodat mevrouw rustig kan oversteken, haar koffers tillen? Niet over gevoelens durven praten? šŸ˜‰

 2. Ellen

  Hoi Lisa, hier een bericht van je oude tante, die Boy George nog kent vanuit haar jeugdjaren. Maar het filmpje herinner ik me niet. Ik weet niet precies wanneer dit een hit was, maar die make-up en zo was in die tijd best schokkend. Nog vele malen schokkender was de verschijning van Boy George een jaar of twee geleden, toen ik per ongeluk weer een keer bij Night of the Proms in Ahoy was. Boy George was .. nou ja, euh…..hoe moet ik het zeggen…. misschien valt daar ook nog wel een filmpje van te vinden dan snap je het meteen. Zielig – dat is misschien nog het beste woord. Op diezelfde avond trad ook Grace Jones op, toch ook niet meer de jongste, nou DIE was bepaald indrukwekkend, goed zingen en een strak lijf. En dat zijn precies twee punten die Boy George niet had. Nou doei !

  • Haha, en ik maar denken dat de jaren zeventig en tachtig werden gedomineerd door androgyne mensen. Deze is trouwens uit 1984, als ik het me goed herinner. The Rocky Horror Picture Show was al lang uit, Ziggy Stardust was voorbij, en toch nog schockerend! Ik geloof dat ik met een gekleurde bril naar de muziekgeschiedenis kijk.
   Ik denk dat ik dat filmpje maar niet op ga zoeken, ik geloof het wel. Het ergste is nog dat Grace Jones tien jaar ouder is dan Boy George…

 3. Ik heb deze clip ook nog nooit gezien, wow! Haha bedankt voor de kleur op deze grauwe zondag.

 4. Patrick

  Ik verstond dus altijd:

  Come-come-come-come-come-comeeeedian!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.