overpeinzingen over voertuigen op de pont

Vandaag stond ik op de pont. Ik stond op de pont met mijn fiets aan de hand en ik keek jaloers naar de meisjes voor me, die allebei op een brommer/scooter/motor (ik kan die dingen nooit uit elkaar houden) zaten. Het ene meisje had haar tas aan een haakje bij haar voeten hangen.

Op dat moment wilde ik niets liever dan een brommer/scooter/motor bezitten. Want: je hebt een lekker zacht kussentje ipv een keihard zadel (dag blauwe plekken!). Je hebt een haakje om je tas aan op te hangen (dag boekentasschouderhernia!). Je hebt twee spiegeltjes (altijd leuk!). En: je kunt snel lange afstanden afleggen zonder te zweten. Ik geloof dat je veel meer ziet als je niet hoeft te trappen. Hoewel ik al zo genoot van mijn avondfietstocht door Amsterdam, was-ie misschien wel nóg beter geweest als ik niet bezig was met vooruit te komen. Zo’n benzineslurpend ding moet een beetje hetzelfde zijn als een toeristenbus met open dak, maar dan kun je zélf  bepalen welke route je aflegt.

Alleen jammer dat zo’n ding overal voor staat waar ik tegen ben.
Milieuvervuiling. Geen beweging terwijl het noodzakelijk verplaatsen van jezelf het beste excuus voor beweging is. Duur. Gevaarlijk. Neemt ont-zet-tend veel ruimte in. Het is net als een prachtige bruidstaart: zoiets móet je eten en hij is dan ook nog eens superlekker ook, maar uiteindelijk zit er ook niets, maar dan ook helemaal niets in waar je iets aan hebt.

Toen we aan wal kwamen raceten de twee voor me keihard weg. Ik sjokfietste er in slow motion achteraan; het was wel goed zo. Toch zou ik supergraag één keer een tochtje willen maken op zo’n brommer/scooter/motor, gewoon om te kijken of het echt zo leuk is. Ik wacht wel keurig tot Moto Boy me mee vraagt. En als hij dat niet doet: laat dan ook maar.

16 Comments

Filed under dit past echt nergens in

16 Responses to overpeinzingen over voertuigen op de pont

 1. Je mag wel op de mijne rijden…

 2. Ah ik heb ook ergens een voorliefde voor vespa’s. Met dit weer iedereen voorbij sjezen.. heerlijk! Ik vroeg me al een tijdje af, we studeren hetzelfde, hoe NTC in Amsterdam is om te studeren?

  • Jeetje, wat een moeilijke vraag, ik heb er drie dagen over nagedacht 😛 Ik ben heel tevreden, maar ik kan het niet vergelijken met het studeren in een andere stad. We schijnen de enigen in Nederland te zijn die pragma- dialectiek krijgen bij taalbeheersing (de rest zou het heel anders doen) maar aangezien ik me niet echt richt op taalbeheersing, heb ik niet uitgezocht wat die andere manier is, en of het me zou aanstaan.
   Heb jij iets zinnigers te zeggen over onze studie in Groningen? 🙂

 3. Je kan altijd nog voor een elektrische scooter/brommer gaan, die zijn dan wel weer goed voor het milieu. Ik ben echt super blij met m’n scooter. Ik ben overal best snel, het is goedkoper dan een auto, geen gezweet meer als het warm is en ik hoef tenminste geen bergen meer op te fietsen.

 4. Ik mocht een keer bij een huisgenote achterop de scooter. Zonder helm, “want ik rijd zo sloom, dat is niet nodig joh”. Nou ik heb echt gegild als een malle. Laat maar zitten die scooter. Die fiets trouwens ook. Ik ga wel lekker lopen.

 5. Ik heb dat ook altijd op momenten dat het waait, regent en je te ver nog moet fietsen. Toch zijn inderdaad de voordelen van een fiets ook wel goed…
  Ik vind het gewoon te duur =] ik ga lekker voor mijn fiets!

 6. des

  iets met 2 spiegeltjes. ik snap zo wat jij bedoelt

 7. Ook als je niet zo principieel bent ingesteld hebben scooters niet alleen maar voordelen. Ik wil tenminste niet weten hoe mijn kapsel onder zo’n helm vandaan komt 😛

 8. Gewoon openbaar vervoer! 😉

 9. Ik ben onbewust (en ongewild) altijd goed bezig voor het milieu. Ik mag toch nooit auto of motorrijden!

 10. Gewoon een keer achterop gaan bij een leuke jongen inderdaad!

 11. Ik fiets toch gewoon liever. Met dit lekkere weer althans, haha!
  En al een leuke jongen gevonden om bij achterop te springen?

 12. Ik hou van fietsen, tenzij ik te moe of te lui ben ;p in deze momenten zou een scooter ideaal zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published.