omdat ik het niet laten kon

Van tevoren had ik me heilig voorgenomen om er niet over te gaan bloggen. Niet weer.
Maar daarna dacht ik: Lisa, wie hou je nou voor de gek?

(Daarbij ging mijn vorige blog over dromen, en als er iets oninteressant is, zijn het andermans dromen. Dus dit kan er nog wel weer bij)

Voor de gelegenheid heb ik al mijn oude blogs over dit onderwerp herlezen. Ik moest concluderen dat ik er weinig aan toe kon voegen – althans, niet zonder mezelf belachelijk te maken. Want hoe vaak kan ik nog zeggen hoe mooi het was, hoe goed, hoe gelukzalig ik heb zitten glimlachen en hoe geïnspireerd ik me nu voel? Hoeveel ruimte geven jullie me nog voordat het pathetisch wordt?

En het ergste is – misschien ben ik die grens al lang voorbij. Voor niet-gelijkgestemden.

(Om eerlijk te zijn had ik toen ik de eerste blog schreef gehoopt om eendrachtige zielen naar me toe te trekken via Google, maar met deze zoekmachine heb ik in bijna twee jaar tijd slechts één bezoeker mogen ontvangen die iets over hem wilde lezen. De zoekterm was ‘patrick wolf emanciated’. Juist.)

Maar jongens. Hij was goed. Zo goed en fascinerend en beminnelijk, vergeet dat laatste niet. Omdat het zijn ‘akoestische’ (ik zag anders veel draadjes hoor) tour is, konden we plaatsnemen op een bescheiden tribune, of vooraan op de grond, op witte IKEA-kussens. Mijn benen zijn nog steeds niet blij dat ik voor het laatste gekozen heb, want godohgod wat was er weinig ruimte.

En ik voelde me intens tevreden. Toen hij de eerste noot aansloeg. Toen hij  dat ontzettend belangrijke liedje dat hij bijna nooit speelt speelde. Toen hij er een voor mij onbekend instrument bij pakte maar ik toch meteen wist dat het Theseus was.
En dat wil ik graag delen, met iedereen, omdat ik nu eenmaal niemand ken die ik hier eindeloos mee kan vervelen. Maar zoals ik al eerder zei: wanneer wordt het pathetisch? Of zeg ik: kanmelekkernietboeiuhhetistochmijnblog? Welke filosofie zal ik handhaven, Het Moet Wel Leuk Blijven of Laten We Nou Semi-Professioneel Blijven?

Toch maar een liedje, omdat ik het niet kan laten.

(Wat ik overigens ook niet kon laten, was na afloop wachten om in de rij te staan om hem even snel te bedanken en een foto te nemen. Ik zie eruit als een crazy gestoorde fangirl gone wild en Patrick alsof hij longontsteking wil krijgen, maar dat mag de pret niet drukken)

(Jezus iedere keer als ik die foto zie schrik ik zie er echt zo eng uit)

(Maar aan de andere kant, hij is in het echt drie meter en dat klopt ook niet, dus deze foto is sowieso niet zo waarheidsgetrouw)

 

15 Comments

Filed under metablog, muziek

15 Responses to omdat ik het niet laten kon

 1. Ik vind jou er anders leuker op staan dan hij hoor 😉 En nu ga ik Theseus even luisteren…

 2. Ja maar Patrick Wolf is ook gewoon heel erg goed. Daar moet je juist over schrijven, zo veel mogelijk, want iedereen moet het begrijpen! Ik was dus naar een optreden van diezelfde tour en het was zo mooi. Ik wil nog een keer! En hij is inderdaad bizar lang. En welke foto?

  • Jaaa eigenlijk wil ik nog veel vaker over hem schrijven, ik hou me enorm in nu! Ben bang dat mensen die het niets interesseert (de meeste mensen dus) er moe van worden en dan helemaal niets meer met hem (of mij) te maken willen hebben.
   Ik heb trouwens goede hoop dat het mogelijk is om hem relatief snel weer te zien, hij gaat in 2013 weer touren. Er moeten nog een aantal data bekend worden, en Nederland zit er volgens mij bijna altijd wel bij… 🙂
   De foto staat onderaan deze blogpost, maar die kun je niet zien denk ik? Deze http://www.vijfkoffiegraag.nl/wp-content/uploads/2012/11/2012_1113parijs60049-1024×768.jpg

 3. Volgens mij moet die dude enorm gebruik maken van het toilet 😛

 4. Ik vind je er ook wel schattig opstaan hoor! Ik ken alleen ‘The Magic Position’ van hem, en die vind ik heel leuk. Misschien ga ik maar eens een album downloaden

  • Nou, dank je, denk ik! 😉 En ja ga maar snel downloaden! (hij heeft toch al een fortuin aan mij verdiend, dus dit kan er dan wel vanaf 😛 )

 5. Ik vind de foto heel leuk hoor! Gewoon even de rode ogen corrigeren, dan gaat dat ‘crazy gestoorde fangirl gone wild’ er wel af 😉 Alhoewel het ook wel wat heeft hoor, haha! Ik heb Patrick Wolf één keer op Lowlands gezien omdat een vriend het optreden graag wilde zien, ik vond het erg gaaf!

 6. Gelijk heb je. Even denken, wat zal ik zodadelijk eens bloggen over Rowwen Hèze?

  Zo te zien aan de foto passen jullie wel bij elkaar, jullie zien er precies even creepy uit 😛

 7. Ik vind het juist een leuke foto! Heb hem meteen opgezocht op spotify en het klinkt lekker.

 8. Op dat filmpje is hij trouwens knap! (Ik had gisteren geen credits om filmpjes te kijken. Lees: mijn ouders hadden de tv heel hard aan staan.)

  Mooie pianobegeleiding! Heb je bladmuziek? Dan ga ik ‘m voor je zingen 🙂

  • Jaaa, en nu vind je zeker ineens dat we niet meer bij elkaar passen hè? 😉
   En jammer genoeg heb ik geen bladmuziek! Ik heb het ook niet kunnen vinden op internet, alleen deze link, maar volgens mij klopt het niet? Ok, eigenlijk kan ik ook niet zo goed noten lezen (ik heb het begin uit mijn hoofd geleerd en toen even nagespeeld op een online keyboard, maar het klonk heel raar) http://www.jellynote.com/sheet-music-tabs/patrick-wolf/overture/50770a56d2235a7374ce0192
   Zou je het anders echt zingen? En ook aan me laten horen, vooral? 😛

   • Dat heb ik niet gezegd! Ik heb jou nooit op film gezien, dus ik weet niet hoe knap je dan bent 😛

    Ja dat van die link, dat is maar de helft van de noten. Het lijkt ook erg op de cellopartij. Maar daar heb ik als pianist dus niet zo veel aan.
    Ik zou het op zijn minst proberen! En laten horen als ik het mooi kon 😛

    • Hmmm nou wacht maar gewoon totdat ik een beroemde schrijver ben, dan zul je me wel op film zien 😉
     En daar was ik al bang voor 🙁 Ik heb ook nog gitaartabs gevonden, maar ik denk dat je daar al helemaal niets aan hebt. Ik ga heel hard duimen dat het mooi wordt!

 9. Je ziet er gewoon een beetje vampier-achtig uit, maar vampieren zijn ‘hot’ tegenwoordig. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.