nieuws uit lisaland

 • Om maar te beginnen met het allergrootste oo em gee-nieuws: mijn laatste vakantie van deze zomer is voorbij! Gisteren kwam ik thuis in mijn kamer in Amsterdam (tot mijn grote opluchting was mijn laptop niet gestolen en had niemand met schapenbloed een bedreiging op de muur gekalkt). Ik was samen met mon amour naar La Franqui gegaan (in Zuid-Frankrijk, bij de Middellandse Zee), waar we bijna twee weken hebben gekampeerd. Het was superleuk en ja, het verliep ook nog eens hartstikke harmonieus. Op dat punt ben ik zo gelukkig als wat. Maar over dat kamperen volgt nog een blog.
 • In de notities van mijn telefoon, waar ik voornamelijk later niet zo geniaal blijkende blogideeën opteken, vond ik de zin “Do you know the English word for Ice Tea?” HUH.
 • Ik heb bijna twee weken lang geen citroen- of bietensap gedronken of havermout gegeten, en ik ben nog steeds niet uit elkaar gevallen.
 • Over eten gesproken: ik heb in Frankrijk een minuscuul stukje inktvis geconsumeerd. Mijn vriend had een hapje van ongeveer een halve vierkante centimeter voor me afgesneden, dat ik vervolgens weer door de helft sneed, om uiteindelijk een kwart hiervan in mijn mond te stoppen, onder het mom “zo’n klein stukje dier is geen dier”. Maar ik had er meteen spijt van. Dat ministukje inktvis veroorzaakte een explosie van vissigheid in mijn mond. Daar was dan ook al acht jaar geen vis bij in de buurt gekomen.
 • Eén van mijn grootste wensen is in vervulling is gegaan. Deze wens was het kopen van een doos met miniparfummetjes. Ik droom er al jaren van om een vliegveld, boot of andere tax free-plek verlaten met een doosje met allemaal kleine parfummetjes, maar het mislukte telkens omdat ik a) het altijd te duur vind en b) nooit een heel doosje trof dat ik lekker vond ruiken (meestal was er eentje “wel oké” en de rest ranzig).
  Nu heb ik eindelijk het juiste pakket gevonden: een doos met parfum van Lancôme. Ik had volgens mij nog nooit parfum van dit merk gesnoven, omdat ik dacht dat het saaie parfum voor oude vrouwen was. Niets bleek echter minder waar te zijn, Lancôme is superlekker. De meeste dan – er zit alsnog één stinkend parfum in dat doosje, maar dat kan ook niets anders. Dat is ook wel de charme van zo’n doos.
  Nu heb ik de helft van mijn bucket list af kunnen strepen. De andere helft van die lijst bestaat uit het bezoeken van het Draculakasteel. Verder hoef ik niets meer in mijn leven, jongens. Niets!
Lancôme mini parfumflesjes

Geluk in milliliterflesjes

16 Comments

Filed under dit past echt nergens in

16 Responses to nieuws uit lisaland

 1. Ik ben nu al nieuwsgierig naar je blog over het kamperen. 😉
  Het gaat wel lekker snel zo je bucket list! 🙂

 2. O wauw, je hebt echt een leuke schrijfstijl! Lancôme is een goed merk voor parfum heb ik gehoord. (op die ene stinkende na dan :P) Ik droeg vroeger vaak Hypnose, die lekker rook en nog best een mooi flesje had. Ik moet toegeven dat de meeste flesjes die ze hebben wel een beetje een oma imago uitstralen (bron: google image)

 3. Ik heb deze vakantie ook inktvis op. Per ongeluk, omdat de menukaart in het Frans was. Ben blij dat je maar zo’n inimini stukje op hebt, want het smaakt naar rubber.

 4. Sas

  Oh leuk die mini parfummetjes. Die had ik vroeger ook 🙂

 5. Nu wil ik ook miniparfummetjes.

 6. Ligt dat Dracula kasteel niet ergens bij Bran in Roemenië?

 7. Met de juiste saus kan verse inktvis erg lekker zijn.

 8. Dat kasteel ja, dat wil ik ook.

  En verder: HOI LISA LEUK DAT JE ER WEER BENT

 9. Wat schrijf je leuk! “ik heb al twee weken geen havermout gegeten en ik leef nog”, haha briljant.

 10. Hoe kan jij overleven zonder havermout?

 11. Ja maar Lisa, hoe ga je dat dan doen met al die geurtjes? Als je elke dag een andere gaat dragen weet niemand meer wie je bent…

Leave a Reply

Your email address will not be published.