iets duits

Ik ben best wel een zure blogger, zo eentje die met een vies gezicht zegt dat ze niet aan tags doet, omdat ze daar veel te Ernstig en Serieus voor is. De echte reden is gewoon dat ik nooit getagd word (oké, laatst door James, maar ik denk dat ze dat alleen heeft gedaan omdat het sociaal wenselijk is). Nu heeft Lein me genomineerd voor een Liebster Award (waarvoor ten eerste: jeeeeeeeeeeeej nogmaals bedankt! En ten tweede: waarom heet het eigenlijk genomineerd? Niemand krijgt die prijs).

Wat dit inhoudt: ik moet 11 dingen over mezelf vertellen, 11 vragen van de tagger beantwoorden en nieuwe vragen bedenken voor wie ík nomineer. Ik doe nu alleen even de vragen, anders wordt het zo’n lang verhaal.

(James zal nu wel boos worden omdat ik de vragen van haar weigerde in te vullen. Maar ja, tijden veranderen, principes vervagen en ik heb nu gewoon zin om over mezelf te praten. Oké? Dus hierbij antwoorden op de vragen van Lein. En dan ga ik die van James gewoon alsnog doen. Baas over eigen blog, enz enz.)

1. In welk Disney cartoonhuidje zou jij willen kruipen?
Ariël, voordat ze zo dom was zichzelf voor een knappe man in een mens te laten veranderen. Ik vind onder water zwemmen echt het ALLERLEUKSTE wat er is. Ik krijg al tranen in mijn ogen als ik eraan denk.

2. Als jij één kledingstuk zou mogen verbannen uit alle kledingkasten van deze wereld, welk kledingstuk zou dat dan zijn?
Niets. Iedereen mag zelf weten wat-ie aan wil trekken. Heb ik ook weer wat om te lachen.

3. Mijn nieuwste ontdekking is…?
Dat je je webcaminstellingen zo kunt aanpassen dat je allemaal gekke stemmetjes kunt doen. Fan-tas-tisch.

4. Wie krijgt jou gillend en tierend op de kast?
Mensen die beweren dat zwarte piet niet racistisch is. Daar ga ik van schuimbekken.

5. Welk liedje krijgt jou dansend op een bar?
Do you really wanna huuuuuuuuuuuuuuuurt me, do you really want to make me cry?????

(Ik dans ongeveer net zo geavanceerd als Boy George in dit filmpje, dus ik denk dat iedereen zich dood verveelt als ik op de bar ga staan)

6. Je liefde ten huwelijk vragen of gevraagd worden?
Gevraagd worden. Nu zullen jullie wel denken, Lisa-o-Lisa wat is er met je feministische principes gebeurd, maar ik ben gewoon een beetje ver-le-gen. Stel dat hij nee zegt!

7. Met welk poppetje kan jij je het meest identificeren?

Die ene die zijn eigen elektriciteit gefixt heeft. In Parijs had ik een koelkast die steeds kortsluiting veroorzaakte, en ik moest de hele tijd prutsen met het stopcontact. Ik was continu doodsbang dat ik ineens in de fik zou vliegen (maar echt gevaarlijk was het niet hoor; ik ben al bang dat ik geëlektrocuteerd word als ik een gloeilamp vervang).

8. Is er een onderwerp waar je niet over durft te bloggen?
Heb je even? Werk en studie, toekomstplannen, hopes and fears, mijn enerverende liefdesleven, reflecties op mijn uiterlijk, mijn vrienden (ik ben bang dat als ik over de een ga schrijven de ander ook weer een blog verwacht etc), mijn grootouders, mijn liefde voor One Direction en zo kan ik nog wel even doorgaan.

9. Deel 3 van Bridget Jones’s Diary is in 2013 een feit. Dus wie kies jij, Mark Darcy of Daniel Cleaver?
Mark Darcy. Niet dat ik die zo leuk vind, maar aan Cleaver heb je al helemaal niets.

10. Wat vind je mooi aan jezelf?
Daar durf ik dus niet over te schrijven, weet je nog? Maar ik heb wel goeie wimpers. En benen. Als ik toch bezig ben.

11. Piercing of Tattoo?
Piercing, want die kun je er snel weer uithalen. Bij mezelf dan. Bij andere mensen vind ik het allebei wel leuk.

22 Comments

Filed under metablog

22 Responses to iets duits

 1. Hahaha wat een ontzettend leuke vragen, en nog leukere antwoorden. Ik heb hardop gelachen :’)

 2. Whii!! Boy George! Heerlijk! Ik vind hem fantastisch. En je hebt helemaal gelijk. Ariël. Dom visje!

 3. Haha het duurde echt te lang voordat ik snapte wat er Duits is aan dit blogje.

  Ze hadden die zwarte pieten geen krulletjespruiken moeten geven. Dan was het schoorsteenvegerverhaal perfect geweest.

  • Heb ik je ook even iets te doen gegeven 😛

   Die krulletjespruiken zijn niet zo handig nee. Net zoals die rode lippen, die gouden oorbellen…

 4. Leuke vragen! En leuke antwoorden:D

 5. OMG Kaaaaarmakarmakarmakarmakarmachameleoooon. Sorry. Ik houd gewoon heel veel van The Culture Club.

  • En hoezo, sociaal wenselijk! Hallo. JUIST van jou wil ik weten wat je zou doen in die situaties. Vooral die van de hagedis.

   • En ik hou van iedereen die van The Culture Club houdt!

    En oké, oké, sorry dat ik je intenties verkeerd inschatte. Over een paar dagen kom je te weten wat ik zou doen als ik met een hagedis moest trouwen ! ! !

 6. Patrick

  Snap alleen nog steeds niet wat hier Duits aan is.

 7. Zwarte piet is niet racistisch!!!!1!!!1!!!

 8. Hahahaha, dit vond ik heul leuk om te lezen. Alleen nu heb ik je bardansliedje in m’n hoofd. (En vraag ik me af of Zwarte Piet dan toch echt racistisch is, ik kom er niet uit.)

  • Hihi, dat is niet zo erg toch? 😉 En om je te helpen: hij is een karikatuur van een zwarte slaaf. Later is het politiek veranderd in ‘zwart als roet’. Of het erg is, dáár kun je nog over twisten, maar dát het racistisch is, is moeilijk te ontkennen…

 9. Ellen

  Beetje late reactie, maar vooruit, het moet er uit! Het gaat mij om de dingen waarover je niet durft te bloggen. Dat snap ik heel goed, maar het lijkt me tegelijkertijd zo moeilijk omdat veel van die onderwerpen juist de essentie van het leven zijn. Snap je wat ik bedoel? Je wil niet je hele bestaan op het internet gooien maar het zou wel veel blog-onderwerpen opleveren, die nu allemaal achter slot en grendel blijven.
  Het zou bijvoorbeeld zo gemakkelijk zijn om flauwe grappen – goede grappen te maken over je familie, waar ik dan ook toe behoor. Maar dan is het voor mij wel weer prettig dat jij wel weet tot hoe ver je kan gaan, en dat je dus niet vertelt dat sommige familieleden nergens in durven tijdens die 21-daagse Disney… Of dat sommigen alleen aan Alice in Wonderland al genoeg hadden.. Of … Het zou je veel stof tot schrijven opleveren!
  Ik heb trouwens nog een idee voor een blog – misschien kan jij daar iets mee of ga ik een gastblog schrijven? Maar ik denk werkelijk dat jij er een beter verhaal van kan maken. Is iedereen nu nieuwsgierig?Mooi. Ik ga je wel mailen Lies. Het is tenslotte een familie-aangelegenheid….

Leave a Reply

Your email address will not be published.