films die ik nou nog steeds niet gezien heb

Films kijken is ontspanning, films kiezen is topsport. Als je dan toch op de bank zit, moet je er immers wel voor zorgen dat je iets ziet dat je hersens voedt of ervoor zorgt dat je weer een beetje mee kunt praten, zonder jezelf ál te veel te martelen (ik ga dus echt nooit meer een poging wagen om A Clockwork Orange te kijken, comment maar dat ik het wel moet zien ik doe het lekker toch niet).

Hoewel mijn to see-lijstje inmiddels ellendelang is, weet ik nooit welke film ik moet kijken. Dat heeft drie redenen, 1) is dat het geen fysiek lijstje is en ik dus altijd vergeet wat ik wil zien, 2) is dat ik vaak geen zin heb ik ‘nieuwe’ films (daarentegen heb ik altijd zin om Legends of the fall te kijken. Ik weet niet waarom, want ik vind het niet eens zo’n goede film maar ja het is nu eenmaal zo) en 3), dat verschilt per film. Hieronder enkele (zeer goede) voorbeelden:

Waarom ik deze film wil zien: Omdat ik stiekem al moet huilen van de trailer. En omdat ik het boek zo mooi vind. Dat was eerst de reden waarom ik hem juist níet wilde kijken – ik kon het niet aan dat die Patrick zo knap en stereotype gay was (in mijn hoofd was hij lelijk en neutraal) en Sam zag er gewoon zo uit, hoor. Dan kon de film ook niet veel soeps zijn, dacht ik, maar inmiddels heb ik de trailer zo vaak gezien dat ik wel vrede heb met PatSam en alleen maar heel nieuwsgierig ben naar de rest.
Waarom ik deze film nog niet gezien heb: Omdat hij in Parijs pas op 25 december uitkomt. En nu ben ik eventjes in Nederland, maar hier is hij inmiddels al niet meer in de bioscoop. Volgens mij probeert het Universum me iets duidelijk te maken.

The Ring

Waarom ik deze film wil zien: Omdat iedereen ‘m zo eng vindt.
Waarom ik deze film nog niet gezien heb: Omdat iedereen ‘m zo eng vindt.

Tangled

Waarom ik deze film wil zien: Zodat ik mee kan praten over het (afwezige) feminisme in deze film. En omdat ik van Disneyprinsessenfilms hou.
Waarom ik deze film nog niet gezien heb: Omdat het geen échte Disneyprinsessenfilm is (Ik ben af en toe wat conservatief). En omdat The princess and the frog ook een beetje tegenviel en ik nog steeds niet over die teleurstelling heen ben.

Magnolia

Waarom ik deze film wil zien: Zoals jullie weten, draag ik Tom Cruise een warm hart toe. Maar om nou meteen naar Mission Impossible te gaan kijken, vind ik ook weer niet nodig. Magnolia wordt door veel mensen ‘zijn enige goede film’ genoemd (grove leugen, kijk naar Interview with the vampire), dus ik ben zeer benieuwd.
Waarom ik deze film nog niet gezien heb: Hij duurt drie uur.

25 Comments

Filed under film en teevee, tijdmanagement

25 Responses to films die ik nou nog steeds niet gezien heb

 1. Ieeeh, the ring lijkt me zo eng.. Die laatste wil ik snel zien!

 2. Tangled moet je zeker zien! Princess and the frog vond ik ook een beetje flauw, maar Tangled vond ik écht grappig 🙂
  Ik herken je blog overigens wel – ik heb een lijstje met films die ik hééél graag wil zien, maar waarvoor ik nooit in stemming ben, zoals Lola rennt, Das Experiment, One flew over the cuckoo’s nest. Dan kijk ik een komedie in de plaats en word ik altijd kwaad op mezelf…
  Perks of being a wallflower wil ik overigens ook wel eens zien. Magnolia ken ik niet.

  • Oh ja, die films die jij opnoemt moet ik ook nog allemaal zien. behalve Das Experiment – die heb ik op de middelbare school al gekeken. Maar het zijn ook allemaal meteen van die zware dingen! Ik kan me wel voorstellen dat je naar een comedy grijpt 🙁

 3. Magnolia is een hele goede film! Die moet je zeker zien. The Ring heb ik een tijd terug gezien, en ook de originele Japanse versie. Oh my, die hoef ik nooit meer te zien want die is echt heel eng…

 4. Ik heb deze films ook niet gezien haha. Maar the perks of being a wallflower ga ik binnenkort kijken!

 5. Heb laatst geprobeerd om A Clockwork Orange te kijken maar halverwege ben ik in slaap gevallen, oeps! Misschien binnenkort nog een poging..
  The Ring is inderdaad echt heuuuuuuul eng, maar ergens toch ook wel weer een aanrader 😉

 6. A Clockwork Orange? Hoef je van mij niet te kijken hoor. Nooit van gehoord 😛 (En van de rest ook niet)

 7. Tangled is 100x grappiger dan The Princess and the Frog. Zeker een aanrader. Legends of the Fall is enkel het kijken waard vanwege een jonge en lekkere Brad Pitt. :p

  • Oh, dat is goed om te horen! En ik vind LOTF eigenlijk om nog wel meer redenen de moeite waard, zoals de prachtige natuur en het tijdsbeeld en de extreem dramatische voice-over!

 8. The perks of being a wallflower wil ik ook echt graag zien!! Maar ik denk dat ik eerst het boek wil gaan lezen. Ik hoor er zulke goeie verhalen over

 9. Oh, ik heb ook zo’n lijstje. Bij mij staat Star Wars er al jarenlang op. Ik vraag me eerlijk gezegd af of ik die ooit echt ga kijken :S

 10. Ja, ook schuldig, ik kijk ook graag naar Tom Cruise en Magnolia is echt het kijken waard! Heb je trouwens Vanilla Sky al gezien? Die mag je anders ook wel op je lijstje zetten.

 11. Ik wil absoluut The Perks Of Being A Wallflower nog zien.

 12. Mooi lijstje, vooral de prinses (haha). Wat jij hebt met A Clockwork Orange heb ik met Blues Brothers. Ik vínd het een draak joh!

 13. Oei, ik geloof niet dat ik heel veel van deze films ken… al moet ik eerlijk zeggen dat ik niet zo vaak op anderen af ga qua films 😉 Ooit riep iemand dat ik ‘One flew over the cuckoo’s nest’ moest kijken, en dat vond ik echt een vreselijke film…. Alhoewel, Tangled lijkt me toch wel gaaf 😀

 14. The Perks of Being a Wallflower lijkt me erg leuk!

 15. ‘Perks’ heb ik gedownload, vrijdag. Erg goede film!

 16. ik heb een aantal films wel gezien 🙂

 17. Hahahahahaha, jouw redenen om The Ring wel en niet te zien. Briljant! Heel herkenbaar hoor, mijn lijstje is ook niet fysiek en vergeet altijd welke films ik wilde zien.

 18. De rest wil ik ook wel zien, maar de ring sla ik over 😉

 19. Ik viel bij de trailer van the perks of being a wallflower al in slaap :’)

Leave a Reply

Your email address will not be published.