een sentimenteel blogje over Tom Cruise

Vroeger, toen ik nog Heel Anders en Zo Niet-Mainstream was, had ik een hekel aan alles dat populair was. Zo ook aan Hollywoodsterren als Tom Cruise en Brad Pitt. Omdat anderen ze leuk vonden, vond ik ze stom, zelfs al had ik misschien nog nooit een film met deze acteurs gezien.

Dat veranderde toen ik zes jaar geleden voor het eerst Interview with the vampire zag. Deze gebeurtenis, die ik nog steeds beschouw als een live changing event op microniveau (hé, ik was vijftien en ik zat de hele dag binnen, wat wil je anders) (nee, nu doe ik te schamper). Maar goed, dus, anyway, ik vond deze film fantastisch. Zo sfeervol, zo tragisch, ik had nog nooit zoiets gezien. En dat werd dan gedragen door een zekere Tom Cruise en Brad Pitt. Korte samenvatting: blonde vampier (Cruise) bijt depri brunette (brunet?) (Pitt). Samen leven ze het vampierleven, maar BP heeft moeite met het doden van mensen. Om hem zijn zinnen een beetje te laten verzetten, geeft TC hem een dochter; wist hij veel dat een kind nu eenmaal niet alle relatieproblemen oplost.

Nu Tom Cruise irl zijn derde vrouw heeft weggejaagd, wordt er weer volop gespeculeerd over zijn vermeende homoseksualiteit. Ooit las ik ergens dat Cruise voor het filmen van IWTV heeft geëist dat alle ‘gay stuff” uit het boek van Anne Rice, waarop de film gebaseerd is, eruit zou worden gelaten. Wellicht is dit verzonnen, anders hebben de filmmakers behoorlijk slecht geluisterd: als bovenstaand plot al niet gay genoeg klinkt, zou je ze eens naast elkaar moeten zíen.

Inmiddels zijn de geruchten dat Tom Cruise toch echt meer van mannen houdt zo hardnekkig, dat zelfs ik begin te twijfelen of hij wel de waarheid spreekt over zijn geaardheid. Niet dat ik begrijp waarom hij hierover zou liegen: wie kan hem wat doen, hij is steenrijk! Daarbij heeft tegenwoordig iedereen behalve ik een hekel aan hem, dus hij kan er hooguit populairder op worden. En zo niet, nou, dan hoeft hij tenminste niet meer met mensen op wie hij niet eens valt te trouwen.
En om die reden hoop ik eigenlijk dat hij wel hetero is.  Niet omdat ik graag mevrouw Cruise nr. 4 wil worden, maar omdat het anders zou betekenen dat hij de helft van zijn leven iemand heeft  moeten spelen die hij niet was. Dát is pas tragisch.

17 Comments

Filed under rare wereld

17 Responses to een sentimenteel blogje over Tom Cruise

 1. OMG ik HOUUUUUU van Interview with a vampire. En Anne Rice-boeken in het algemeen trouwens. Heb ze echt verslonden en ik wil The Vampire Chronicles echt nog eens in mijn bezit hebben. Lestat is trouwens niet echt homo in het boek, maar vampiers hebben de neiging tot romantische (maar a-seksuele) liefde voor mens en/of vampier, los van hun geslacht. Volgens Rice tenminste.

  Heb je ook Queen of the damned gezien? Dat is het vervolg, echt totaaaal anders en zelfs andere acteurs, maar op een andere manier ook een heel gave film.

  • Aah nice! Ik weet trouwens dat haar vampieren geen voorkeur voor geslacht hebben, maar dat zou de blog zo ingewikkeld maken, haha. In ieder geval had ik tijdens het schrijven in mijn achterhoofd dat als een biseksueel (of misschien is aseksueel een betere omschrijven voor haar vampieren, maar ik blijf even doorredeneren op bi) een relatie heeft met een persoon van hetzelfde geslacht, dat een homoseksuele relatie genoemd wordt (en met iemand van het andere geslacht, een heteroseksuele) al is die persoon dus niet homo- of hetero.

   Welke boeken van Anne Rice heb je allemaal gelezen? Ik heb de eerste vier delen van The Vampire Chronicles in mijn kast staan. Vond de eerste drie heel mooi, maar bij de vierde (waarin Lestat ging ruilen van lichaam met een demon of zo?) ben ik afgehaakt, ik vond het een beetje te bizar worden. Maar dat is inmiddels ook weer vier jaar geleden, ik wil het weer oppakken! Welke heb je verder gelezen?

   Queen of the damned heb ik, tot mijn schaamte, redelijk vaak gezien. Het staat bekend als een ultieme B-film, maar omdat ik in mijn tienerjaren een huge crush had op Stuart Townsend (oké, dat heb ik nog steeds) heb ik hem toch maar gekocht. Ik vind ‘m niet heel goed, maar hij heeft toch ook wel een interessant sfeertje.

   • Het is alweer even geleden, maar The Vampire Chronicles dus, en de Mayfair heksen-serie. Maar als je deel 4 van Vampire Chronicles wazig vindt, is dat helemaal een maf verhaal. Op het laatst volgde ik het ook echt niet meer hoor, en die David Talbot komt er ook in voor en dan is hij ineens pedofiel en valt hij op een jong meisje. Terwijl hij nog wel homo is. Beetje vreemd allemaal. En steeds worden er nieuwe personages geïntroduceerd en op het laatst had ik het gevoel dat er allemaal losse eindjes waren. Maar het was gewoon tè veelomvattend om het zeker te kunnen weten. Maar toch.. de manier waarop ze het allemaal beschrijft, maakt dat ik doorlees.

    In deel 4 waarin Lestat van lichaam ruilt, is hij trouwens wel even hetero en doettie t met een non! Whaha!

    Ennehm Stuart Townsend-crush? Ja. Schuldig. Hij staat zelfs in mijn Mooie Mannen top 10.. (http://www.perrongeluk.com/mooie-mannen/)

    • David Talbot was toch die dude die het antwoord op al zijn levensvragen in Faust had gevonden? En pff, dat van Lestat en die non weet ik niet meer, ik weet alleen nog iets met een schip en ja met Faust dus :’)

     En haha, wat goed dat hij in je lijstje staat! Ik heb nog wel andere films met hem gezien, maar volgens mij is het tegenwoordig een beetje sneu & werkloos 🙁

 2. Er ontbreekt een tag, geloof ik 😉

  • Ja, maar die tag is stom. Die wil ik verwijderen. (De enige reden waarom ik dat tot dusver niet heb gedaan, is dat hij veel traffic naar mijn blog leidt en ik in de illusie leef dat mensen die per ongeluk via google op mijn blog komen denken: “Laat maar, dit is ook leuk!” en dan trouwe bezoekers van mijn blog worden. ;))

 3. Haha, dat zou inderdaad tragisch zijn. Maar anderzijds gun ik het de man – die ik niet zou herkennen als ik hem tegenkwam, excuus daarvoor – best een beetje toename in populariteit!

 4. Ik ken zowel de boeken als de film niet. Titel komt me wel bekend voor. Is het de moeite waard?

  • Ja!!! Film is inmiddels al weer twintig jaar oud, maar de beelden zijn nog steeds prachtig en het geheel is erg sfeervol. Bovendien is het de enige ~geloofwaardige~ vampierfilm die ik ook heb gezien.

 5. Waarom ken ik die film niet? :O

 6. Dat vind ik een goede reden, ik hoop met je mee!

 7. Ik ben er 100% zeker van dat ik het boek gelezen en de film gezien heb, maar vreemd genoeg kan ik me er niets van herinneren… Ofwel heeft het niet genoeg indruk op mij gemaakt, ofwel is het gewoon een random gat in mijn geheugen – dat overkomt me wel vaker eigenlijk 🙂 (één voordeel: als ik niet meer weet wat lezen of zien, kan ik gewoon herbeginnen, ik ben dan toch al 3/4 vergeten!)

 8. ‘de enige ~geloofwaardige~ vampierfilm’ -> en vanaf toen geloof je dat vampieren echt bestaan?

 9. Pingback: films die ik nou nog steeds niet gezien heb | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.