een beetje in vorig jaar

Precies een jaar geleden woonde ik net in Parijs. Stel dat we nu in een tijdmachine zouden stappen en zouden teruggaan naar vandaag exact een jaar geleden, dan denk ik dat ik iets aan het doen zou zijn met formulieren invullen en kopieën maken. Of mezelf wanhopig Frans proberen te leren, aangezien mijn talenklasje zo ongeveer alleen maar bestond uit Italianen die de les ophielden omdat ze weigerden iets in het Frans te zeggen. Of ik was deze blog aan het typen. Of avocado aan het eten. (Het was kort voordat ik 28 uur lang misselijk was geworden door die vrucht, dus toen kon dat nog.) Oh, Parijs! Wat een mierzoete herinneringen allemaal weer.

Of misschien was ik wel online Boer zoekt Vrouw aan het kijken, dat zou ook best kunnen. Oh, Boer zoekt Vrouw! Zowel daar als hier het enige programma dat ik écht kijk – ik kan het niet helpen, ik vind zo leuk. Maar dan bedoel ik ook echtechtecht heel erg leuk. Niet net zo leuk als Harry Potter, dat nou ook weer niet, maar wel net zo leuk als, laten we zeggen, tumblrs met plaatjes van groene smoothies en hummus (die maakte ik in Parijs trouwens ook heel veel (smoothies geen tumblrs)). Destijds heb ik nog geprobeerd om een blog te schrijven waarin ik uitlegde wat mij zo in aantrok in BzV dat ik al ga jubelen als ik eraan denk, maar ik kon er zelf mijn vinger ook niet op leggen.

Maar goed, inmiddels woon ik dus alweer een dik half jaar in Amsterdam. En ik mis Parijs best wel. Niet per se het Parijs van precies een jaar geleden, want dat was maar een gedoe, maar het Parijs van pakweg tien maanden geleden mis ik wel. Ook hier mislukt het steeds om over te schrijven – want al weet ik waarnaar ik terug verlang, ik kan het niet onder woorden brengen. Alle goede herinneringen klinken zo banaal. Dus ik kap er maar mee. Ga wel weer nadenken en ondertussen tevreden concluderen dat dit filmpje, na al die tijd, nog steeds relevant aanvoelt. Ben ik toch nog een beetje in vorig jaar.

 

 

Deze post ging 9 september 2013 online, maar verdween toen mijn blog crashte. Op 10 oktober 2014 heb ik hem ergens in de krochten van het web gevonden en opnieuw online gezet.

Leave a Comment

Filed under leven, studie in buitenland, vroegah

Leave a Reply

Your email address will not be published.