but oh no, not me

“Het lijkt erop dat je nog geen abonnementen hebt,” vertelt YouTube me en laat een lijstje met voor mij potentieel interessante kanalen zien. Ik krijg bijna zin om te gaan vloeken, maar dat doe ik niet, want 1) dat zou een beetje overdreven zijn en 2) daar heb ik de energie niet voor.

Waarom moet een mens toch zo veel? Of ligt het aan mij, moet ik me gewoon leren afsluiten voor dit soort hints? Ooit werd mij verteld dat ik geen tijdschriften moest lezen, omdat die continu verwarrende boodschappen doorgeven. Je moet investeren in een luxe tas, je moet foundation uitproberen, oh en blijf vooral jezelf!
Deze waarschuwing lachte ik destijds honend weg, maar nu weet ik het niet meer zo zeker of ik me niets aantrek van iedereen die iets van me moet.
Niet dat ik een designerbag wil. Of foundation. Te veel gedoe. Maar ik ben wel bijna geneigd om YouTube-kanalen te volgen, terwijl het enige dat ik uit mezelf op die website wil doen het bekijken van Patrick Wolf-optredens is.

Op dit moment heb ik zo genoeg van alles en iedereen dat ik met het idee speel om de samenleving te verlaten en zelfvoorzienend te gaan leven in Mongolië of zo (volgens mij is dat de enige plaats waar het nog kan. Oh nee, je hebt ook Alaska nog), maar volgens mij zou ik me dan enorm gaan vervelen. Wat zou ik in godsnaam de hele dag moeten doen zonder internet?

23 Comments

Filed under leven

23 Responses to but oh no, not me

 1. Haha ja we moeten echt van alles tegenwoordig, pff!

 2. Inderdaad, je moet dit kopen en je daarop abonneren. Ach ik doe wat ik wil en wat ik nodig heb 😉

  Liefs

 3. Gewoon alleen doen waar je zelf zin in hebt 🙂

 4. Gelukkig begin ik steeds meer immuun te raken voor ‘moeten’ 🙂 Dat nummer is trouwens tof!

 5. Ja, er is zo.veel.keus! Ik denk inderdaad dat je je ervoor moet afsluiten want anders ga je eraan onderdoor.

  Jeetje. Ik las het even terug en het klonk wel heel erg dramatisch. Nouja.

 6. Je moet zoveel. Laten we gewoon lekker ont-moeten. Enzo.
  Maar inderdaad wat Myrthe zegt. Je moet (ah godver gebruik ik ‘moet’) je er gewoon voor kunnen afsluiten.

  ‘kmoehelemaalniks

 7. Ik word er ook gek van af en toe, maar tegelijkertijd werken we er zelf aan mee. Ze doen het immers voor ons, of in ieder geval ‘om’ ons…

 8. als je toch in een depri moodje bent .. check johnny hollow es op youtube 🙂

 9. Ja, ‘t is erg. Ik ga ook niet meer op vakantie zonder laptop (want reuze handig om de bezienswaardigheden op te zoeken, maar vervolgens ga je ook weer andere dingen opzoeken en voor je het weet ben je weer een uur verder…)

  • Oh maar dat moet je (hihi) dus ook echt niet doen! Beter een reisgids kopen of zo, en desnoods een internetcafé in… vind het bijna jammer dat ze op campings en in hotels WiFi hebben.

 10. Hahaha ja, af en toe wil ik ook even “ga weeggggg” schreeuwen. Pop up hier, vraag hier, “vergeet niet je in te inschrijven”. Ga weg, ik ben je baby niet.

 11. Volgens mij is het heerlijk om een dagje, wat zeg ik: een hele week, zonder Internet te leven. Op vakantie heb ik namelijk nooit behoefte aan Internet. Waarschijnlijk omdat het zoveel moeite kost een Internetcafé te vinden en ik nog zo’n Middeleeuws mobieltje heb, dat áls er (gratis) Wifi is, ik natuurlijk weer geen Internet heb. Bovendien is het echt zo vermoeiend om in de hitte al strompelend naar een Internetcafé te zoeken. Terwijl ik hier in Nederland bijna niet zonder Internet kan. Ik moet altijd wel even mijn mail checken. Als jij naar Mongolië of Alaska emigreert, dan ga ik met je mee!

 12. Ja en wat ook stom is van YouTube zijn die irritante reclames die steeds vaker komen als je een filmpje kijkt.

 13. We moeten dit, we moeten dat, ik wordt er soms ook helemaal knettergek van. Gelukkig is er mooie muziek die ons door de lastige dagen des levens heen helpt!

 14. Lijkt me heerlijk, even te ont’moeten’.. Helaas zijn tegenwoordig de enige vakanties die ik nog heb studiereizen, waarbij moeten een must is..

 15. ik moest vorige week 5 dagen zonder internet , ik heb me vermaakt met game of thrones en dingen voor school bijlezen. maar ik miste FB (hoewel ik blij ben dat ik alle welke twilight slechterik/ welke muppet ben jij uitslagen heb gemist)

 16. Gewoon met elkaar wat praten, of samen tv kijken, dat lukt tegenwoordig al niet meer. Jongeren brengen hun tijd liever achter de laptop door.

  • Nou nou, ik denk dat dat wel erg sterk gesteld is 😉 Ik heb net een heel weekend met een heleboel jongeren doorgebracht, er was geen laptop in de wijde omtrek!

Leave a Reply

Your email address will not be published.