andere dingen waar ik op zich best wel dankbaar voor ben

Mijn broertje en ik. Deze foto geeft de familieverhoudingen niet op de juiste manier weer. Ik herhaal: deze foto geeft de familieverhoudingen NIET op de juiste manier weer.

Dit weekend was het leukste weekend in heel heel lang. Ik bracht het door  in een hyperluxe huisje op de Veluwe, samen met mijn familie en lover. Er was risk, er was goede koffie, er waren konijnen. Het was fantastisch. Helaas kon ik het blije gevoel eenmaal thuis niet lang vasthouden, want ik moest als een gek aan de slag voor mijn studie. Ja, ik ben een beetje gestrest.

Omdat ik daar voor vandaag wel klaar mee ben, probeer ik maar endorfines op te wekken door te denken aan Leuke Dingen Waar Ik Dankbaar Voor Ben. En dan heb ik het niet alleen over voor de hand liggende gelukzaligheden zoals een dak boven mijn hoofd, liefdevolle vrienden en genoemd worden op de blog van Teske plus de hierop volgende nieuwe Bloglovin’-followers (welkom!!!) (zagen jullie hoe casual ik dit nieuws dropte?), maar ook over de volgende zaken:

 •  Opgroeien met Harry Potter. Laatst zag ik met Tim de allerlaatste HP-film weer en ik wilde alleen maar huilen. Niet alleen vanwege het hartverscheurende levensverhaal van mijn lievelingspersonage (één keer raden wie), maar ook omdat ik me weer realiseerde hoeveel ik van Harry Potter hou en hoe geweldig het is dat deze boeken precies uitkwamen toen ik er de juiste leeftijd voor had. Ik wil niet dramatisch doen, maar ik vraag me oprecht af wat er van me geworden was als ik die serie niet had gehad.
 • Gefaald hebben met mijn studie psychologie. Als ik dat niet had gedaan, was ik wellicht al afgestudeerd. Dan zou ik nu dus werkloos zijn. Nu mag ik mezelf nog gewoon ‘student’ noemen (oké, ik werk wel, maar ik verdien niet genoeg om mezelf in leven te houden).
 • De afwezigheid van grote dikke haren op mijn rug of tenen.
 • Het feit dat mijn laptop het na vijf jaar nog altijd niet heeft begeven.
 • Het in huis hebben van suiker (iets dat pas een zekerheid in mijn leven werd toen ik een relatie kreeg met iemand die – oh horror! – suiker in de koffie drinkt). Kwam vandaag goed van pas toen ik mijn mond moest blussen na het eten van iets te veel rode pepers.
 • Rode pepers, trouwens. En knoflook. En ui. Eet ik ooit een maaltijd zonder deze heilige drie-eenheid? (Nee.)
 • Dat ik uiteindelijk nooit een dode muis in mijn kamer heb gevonden, en dat het ook niet meer ruikt alsof er eentje ligt. Ik weet niet zo goed wat die vreemde geur dan was die eerst in mijn kamer hing, maar het is vanzelf weggegaan. Misschien had een hater gewoon een stinkbom onder mijn deur door geduwd.
 • Het ontzettend grote aanbod aan vleesvervangers, waardoor vegetariër zijn tegenwoordig een eitje (ha ha) is.
 • Dit filmpje. Ja sorry hoor, ik weet dat ik hem al in mijn vorige blog én op Twitter heb geplaatst, maar hij is gewoon ZO GRAPPIG en niemand reageert erop! Ik ga hem net zo lang posten totdat er één persoon is die het bestaan van dit kunstwerkje erkent.

26 Comments

Filed under leven

26 Responses to andere dingen waar ik op zich best wel dankbaar voor ben

 1. Oh ja Harry Potter, dat was ook voor mij precies op het jusite moment (en hoewel ik je filmpje gezien heb ga ik er lekker toch niet op reageren ;))

 2. Oeh, die laptop is wel een dingetje. Ik heb die van mij nu bijna 7.5 jaar en het gaat een beetje in vlagen: vooral tijdens het schrijven van mijn scriptie was ik ZO bang dat ie ‘t zou begeven dus heb nog nooit zo goed gebackupt! (Het feit dat ie nachtenlang op volle kracht simulaties stond te draaien heeft ‘m ook geen goed gedaan). Nu is weer een goede periode met weinig problemen, maar eerder wilde ik weer bijna een nieuwe. Maar ik heb ‘m nu al zo lang dat ‘t bijna fout voelt ‘m te vervangen terwijl ie ‘t eigenlijk nog wel doet..

  • Oh ja, dat heb ik ook! Bij mij doet hij het nu ineens weer beter dan een paar maanden geleden. Eigenlijk moet je niet wachten tot het misgaat want dan zit je in de penarie (tenminste, als je hem veel nodig hebt – wat bij mij wel het geval is), maar om nou iets weg te doen dat nog werkt…

 3. Ellen

  Zullen we voor volgend jaar plannen dat we weer eens met zijn allen in zo’n huisje gaan? Als we dat lang van tevoren plannen en wat extra bedden reserveren voor eventuele aanhang, dan zou dat toch heel leuk kunnen worden? (Voor de meelezers, ik ben Lisa’s tante.)
  En net als Bente, je filmpje heb ik gezien maar ik zeg er niks op. Of zal ik zeggen, ik zeg er niks van. Dan zeg ik misschien al te veel. Zeg het maar als je me niet mer kunt volgen!

 4. sam

  Die foto.. 🙂 Klinkt als een top weekend! Harry potter, ik moet alle boeken maar weer is opnieuw gaan lezen, heerlijk verhaal 🙂

 5. Ik weet eindelijk wat ik mijn schrijvende vriend voor kerst moet geven!!!!!
  Is je favoriete personage Snape? Jaa? Please?

 6. Ik zag je al langskomen bij Teske inderdaad en ik dacht alleen maar ‘dat is zooo verdiend’ 😀 Ik houd mijn mond over je favo filmpje.

 7. Ajit

  Leuk verhaaltje, perfect voor een studie pauze. 😀
  Je bent alleen vergeten ‘Leuke buren’ te melden bij dingen waar je dankbaar voor bent *ahem :P.
  Leuk geschreven. Ik ging stuk bij:
  “De afwezigheid van grote dikke haren op mijn rug of tenen.”
  Ik ben namelijk best blij met mijn teenharen (don’t know why). Toen ik ze voor het eerst opmerkte schrok ik, omdat ik dacht dat er een spin op m’n teen zat (niet dat ik bang ben voor spinnen oid.). Had al een tijdje niet naar mijn tenen gekeken, vandaar.

  • Haha ik ben blij dat je er blij mee bent! Zo hebben we allemaal wat we willen. Ik ben ook niet bang voor spinnen maar het lijkt me best schrikken als je denkt dat er eentje op je teen zit.
   (Maar eh… hoe lang had je niet naar je tenen gekeken? Drie jaar?)
   En ja, ik ben natuurlijk ONTZETTEND dankbaar voor al mijn leuke buren, maar ik moet het lijstje beperkt houden tot een aantal punten, anders dan leest niemand de hele blog uit! Leuke buren is er nét vanaf gevallen 😉

 8. Mwuahaha, ik heb smakelijk gelachen bij die foto, heerlijk! Ik houd van een goeie dosis zelfspot 😉 En voor het opgroeien met Harry Potter knijp ik inderdaad ook in m’n handjes, hopelijk krijg ik mijn kinders later zover om die boeken ook te lezen 🙂

 9. Linda

  Ik spuugde mijn koffie uit van het lachen toen ik het grote dikke haren-punt las. Die had ik nog nooit op mijn eigen lijst gezet, maar is ook iets waar ik heeel dankbaar voor ben. Dankjewel, Lisa!

 10. Nu heb ik zo’n zin om Harry Potter weer te lezen!

 11. Femke

  Heey, ik ben hier ook net terecht gekomen via de site van Teske 🙂
  Ik ben echt onder de indruk van je schrijfstijl !
  Toevallig ben ik net weer begonnen in de Harry Potter boeken, dit keer in het Engels. Echt heel erg tof om alles weer te lezen, ze blijven nog altijd leuk !
  Liefs Femke

 12. Haha Lisa, dit klinkt toch wel heel erg alsof je hele lijf onder de grote dikke haren zit behalve je rug en tenen 😉

 13. “Drie keer raden wie” .. don’t let it be Snape. Don’t let it be Snape.. PLEASE, don’t let it be Snape…!!

 14. Fijn dat je een fijn weekend hebt gehad met familie!
  Dat filmpje, tjah, ik weet ook niet zo goed wat ik daar nu op moet zeggen.
  Harry Potter!!! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.