zou ik soms mijn leven dromen? door drs. prof. ir. spits

Alles dat niet vanzelfsprekend is is beter. Zo wilde ik al jaren dolgraag op mezelf wonen, maar nu dit eenmaal zover is betrap ik mezelf regelmatig op een verlangen naar ruzies aan de eettafel, onderhandelen over het aantal doucheminuten en de cappuccino van mijn vader. Gelukkig bevind ik me vaker dan een zelfstandig student betaamt in mijn ouderlijk huis zodat ik toch nog genoeg mee kan pikken van het gezinsleven. Zo wordt mijn doordeweekse alleen-zijn ook meteen iets minder vanzelfsprekend. Wat een win-winsituatie!

En dan spreek ik nog niet eens over het feit dat mijn Geschwister ineens veel liever zijn geworden. En ik ook voor hen, denk ik. Ik heb zelfs een dvd van Beugelbekkie gekocht zodat ik die samen met mijn zusje kon kijken. Een week later had ze alles al drie keer gezien, toen heb ik het samen met mijn broertje gekeken. Ook prima. Hij kon het woord voor woord meepraten.

Over vanzelfsprekendheid gesproken – kun je je voorstellen dat, toen dit nog op FoxKids kwam, ik jonger was dan Beugelbekkie zou moeten zijn? Nu is mijn zusje net zo oud als zij. En ik maar verlangen naar het einde van mijn middelbare schooltijd. Wat ben ik ook een dwaas.

8 Comments

Filed under film en teevee, leven

8 Responses to zou ik soms mijn leven dromen? door drs. prof. ir. spits

 1. Ah ik begrijp je helemaal. Dat is ook de reden dat ik een beetje “bang” ben om op kamers te gaan, maar aan de andere kant heb ik er ook weer heel veel zin in. Gelukkig heb ik 2 dagen per week vrij, waarvan 1 dag maandag is, dus ik kan extra lang bij mijn ouders blijven, haha! Wat vond ik beugelbekkie vroeger geweldig. Ik was echt verslaafd aan die serie. Ik ben het nu door jou ook weer aan het terugkijken.

 2. Heel herkenbaar. Ik woond sinds oktober weer alleen na 2,5 jaar samenwonen. Ik kan beter met m’n ex overweg sinds weer apart wonen. Maar ik mis op zondagmiddagen waar je niks hoeft te doen hem toch wel regelmatig. Gewoon ff wat drinken en zinloos ouwehoeren over helemaal niks.

 3. @Anne, ik ging op m’n 17e op kamers (ben nu bijna 29), maar geloof me voor bijna iedereen werkt het ongeveer hetzelfde: Het 1e half jaar is feest en dan komt de eenzaamheidsdip. Tip van mij: Zorg dat je leuke huisgenoten hebt, of iig eentje, dat scheelt al een berg.

 4. Even iets totaal anders Lisa, wist je dat jouw lettertype of zowel Firefox en Safari voor Mac heel raar wordt weergeven met het typen van een berichtje?

  • Nee, dat wist ik niet! Wel leesbaar? Ik zal er even naar kijken op een laptop van een vriendin, maar ik zou niet weten of ik er iets aan kan veranderen…

   • Anders kan ik de CSS wel even aanpassen, het gekke is namelijk dat het lijkt alsof een steedsmeewegende vetgedrukt is.

    • Dat is namelijk gewoon even een DIVJE static maken šŸ˜‰

    • Ehm ja, als je zou willen doen zou dat wel fijn zijn? Alleen weet ik niet zeker of dat wel kan, ik heb namelijk een standaardlayout en ik weet niet of het mogelijk is om die aan te passen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.