verlos mij van de sugababes

Ik zit momenteel in een muzikale impasse. Na jarenlang luisteren naar Dingen Waar Ik Echt Heel Veel Van Hou (lees: PJ Harvey, Patrick Wolf en dingen die daar op lijken) heb ik het een beetje gehad met Dingen Waar Ik Echt Heel Veel Van Hou En Nu Ook Wel Uit Mijn Hoofd Ken. Maar goed, omdat ik toch niet kan eten/afwassen/hardlopen/in de bus zitten zonder iets te luisteren, zet ik tegenwoordig maar ‘gewoon iets’ op. Wat betekent dat ik de laatste tijd alleen nog maar losse nummers van de Sugababes en The Carpenters luister. Je begrijpt: ik word gek.

Dus moet ik op zoek naar iets nieuws, lieve mensen. En daar heb ik jullie hulp bij nodig. Ik zou ook gewoon ‘leuke muziek’ kunnen googlen, maar ik denk dat dat niet echt gaat werken, want mijn smaak is nogal… beperkt. Waar ik van hou? Goed, hier komt het. Ik hou het allermeest van de eerdere genoemde artiesten, en van Anna Calvi en The Ark. Het liefst heb ik trouwens bands die nog bij elkaar zijn en artiesten die hun gitaar nog vast kunnen houden, want ik wil wel weer ‘s naar een concert.
Ik hou van muziek die een beetje dramatisch klinkt, niet van dat droge gedoe. Het mag best een beetje corny zijn, als het maar uit een goed hart komt. En het mag ook wel wat pretentieus zijn, maar dan moet dat hart wel echt heel goed zijn. Een mannelijke zanger die op een vrouw lijkt of andersom is een pré. Pijn is fijn en bloed is goed, maar het mag niet te emo zijn (ik trek de grens bij Placebo). Ik hou niet van muziek die gemaakt is voor meisjes met knotten en rendiertruien. Geen enkele metal-variant. Geen John Mayer. Geen ‘bandje’. Ik wil alleen maar een Band met een hoofdletter B. Duuh. Anders zou ik niet in een muzikale impasse zitten.

Als het Frans is, ben ik bereid veel door de vingers te zien. (Momenteel luister ik voorzichtig naar Indochine, daar had ik mijn handen nooit aan vuil gemaakt als het in het Engels gezongen werd)

Dus: wat moet ik luisteren? Ik hoop dat jullie iets weten dat een beetje in mijn omschrijving (voor zover het een omschrijving mag heten mag) en ik niet nog duizend keer ‘Too lost in you’ hoef aan te horen want ik trek dit niet meer. Iedere suggestie is welkom, ook als je een slechte muzieksmaak hebt. Dat vind ik namelijk wel leuk.

39 Comments

Filed under muziek, tips en tricks

39 Responses to verlos mij van de sugababes

 1. Ow nee, nu heb ik door het lezen van dit stukje stiekem zin om ook de Sugababes te gaan luisteren. En aangezien mijn laatst aangeschafte album dat van Michael Bublé is, ben ik bang dat ik geen bruikbare tips voor je heb.

 2. Nick & Simon. Dat vind je vast prachtig.

 3. The national? Hurts?

 4. Hahahahah Indochine! Mais trois nuits par semaine :’)
  Voor zover je dit niet al luistert: Muse! Ik wilde Placebo ook gaan noemen nog. The Black Keys?

  • Hmm, waarom die :’)-smiley? Is dat iets goeds? Is dat iets slechts? 😛
   Ja Muse, ik weet niet, ik vind ze wel goed hoor, maar ik ken gewoon zoveel irritante Muse-fans dat ik een beetje een hekel aan die band heb gekregen. Ik weet dat ik ze er niet op mag afrekenen, maar… al die gevoelens! The Black Keys heb ik echter nog nooit geprobeerd, daar kan ik wel wat mee 😉

   • Hihi nou ik had dat liedje gedownload in het idee dat het iets leuks was, maar ik vind het toch een beetje…vreemd. Dus de :’) was een beetje lacherig bedoeld.

 5. Jeeeeeez wat doe jij moeilijk, als t aan al die eisen moet voldoen hou je weinig over. Goed, als eerst natuurlijk Muse, dat is nog eens een Band.
  In de categorie ‘bandjes en meer’ (dat luister ik wél veel): Go back to the zoo, Kensington, The Cat Empire, Blaudzun, Alt-J, Jason Mraz, The Irrepressibles (dát is wat voor jou denk), en poehh ik heb mn ipod niet bij me maar heel veel meer dus nog

  • Haha nou dat valt reuze mee hoor! Als je ze een beetje ruim neemt (en pré’s pré’s laat, en geen musts maakt) valt alles wat ik hierboven heb genoemd, hieronder. En ik kan er nog wel een paar verzinnen. Bedankt voor de tips verder, ik ga wel beginnen met The Irrepressibles 😛

 6. The Foo fighters, Pearl Jam, Eels, Mumford & Sons, Elbow, Editors, Bon Iver

 7. Jann Wilde! Ik weet dat je al van zijn bestaan afweet door mij maar ik heb recentelijk herontdekt en het is allemaal zo onvoorstelbaar geniaal Hij heeft op dit moment 2 ‘nieuwe’ bands, Volter en The Saturnettes en vooral die laatste is niet te doen zo geweldig. http://jannwilde.blogspot.co.uk Hier kan je van alles luisteren en er staat ook ergens een link naar Soundcloud 🙂
  xxx

  • Ja dat is een goed idee! Ik had je blogpost laatst nog gezien, maar ik las het op m’n telefoon en toen was ik het vergeten. Ik heb vandaag een beetje geluisterd naar die laatste band en het klinkt erg goed! Alles past in de soundtrack van Velvet Goldmine 😀 Ik ga me hier sowieso meer in verdiepen, thanks!

 8. Ehm… The Killers (dat is een Band verdikkie!), Bruno Mars (sexy), Fun, Maria Mena (voor de drama), MGMT, The Naked and Famous.

 9. Leonard Cohen, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Dean Martin, Elvis, Edith Piaf….. er is zoveel!

 10. Patrick

  Edith Piaf ja en The National (http://www.youtube.com/watch?v=4_yskRDrmqI was een goed inkomertje voor mij).

  Verder ben ik sinds hun eerste album uit februari 2013 een wilde fan van Atoms for Peace, een band met o.a. Thom Yorke van Radiohead. http://www.youtube.com/watch?v=X_Y9OBeVkoU is een voorbeeld. Maar goed ik weet niet of dat jouw smaak is.

  Ohja en inderdaad Bon Iver (voor in de trein) en als je Eels leuk vindt, vind je misschien Beck ook wel wat.

  • Oké, klinkt goed! Dat ene nummer van The National is inderdaad vet. Beck moet ik ook eens proberen ja! (En ja alles eigenlijk, dank je)

 11. In het kader van hedendaagse muziek: iIk kom net uit een Cold Specks-periode. Zoek maar eens op youtube. Tallest Man on Earth? Lord Huron (hoog rendierengehalte wellicht)? Verder ben ik me aan het verdiepen in ouwe blues (Howlin’ Wolf – dat soort dingen).

  Moeilijk. Als ik het allemaal niet meer weet (ik ben ook tamelijk eenkennig) probeer ik de 3voor12-luisterpaal 🙂

  • Haha, ik heb even Lord Huron gegoogled, zo op het eerste gezicht lijkt het inderdaad een hoog rendierengehalte te hebben, maar ik zal ze een eerlijke kans geven! 😉 Net als de rest, bedankt!

 12. “Too lost in you” vind ik echt zo’n mooi nummer !! 🙂
  Euhm, momenteel speelt er een CD van Rihanna in m’n auto :-p , maar weet niet of dat zo jouw ding is. Emeli Sande heeft ook leuke nummers om naar te luisteren 🙂 tip!

 13. Ohjeee, ik denk dat ik je met mijn muzieksmaak niet gelukkig ga maken (dat de sugababes inmiddels opnieuw begonnen zijn onder de naam MKS-Mutya Keisha Siobhan) Maar, ik las hierboven al Hurts, die moet je zeker even checken. Macklemore & Ryan Lewis? Ellie Goulding? oke, geen bandjes maar wel fijne artiesten. Succes! Last.fm helpt ook vaak voor het vinden van fijne artiesten en bandjes.

 14. Te lui om alle comments door te lezen, maar mijn toppers: Antony & the Johnsons (man die stiekem een vrouw is!!!!!!!!!) (en dan van hen vooral Epilepsy en Hope there’s someone), James Blake, Fleet Foxes, Beirut (mi amore)(misschien iets té rendiertrui voor jou) en The National.

  Je ziet: beetje meisje met knot-muziek. Maar zo fijn.

  • Haha! Ik vind Beirut juist niet zo heel erg rendiertrui 😛 Maar misschien ken ik het daarvoor niet goed genoeg. Dank je!

 15. The xx, Work Drugs, Rhye en Jacques Brel. Je gaat met dankbaar zijn ;-).

 16. *houdt wijselijk haar mond*

 17. Mathijs

  Benjamin Francis Leftwich, Marcus foster, Andrew Bird, Bonobo, Vondelpark, Daugther, Flunk, The Swell Season

 18. Pingback: anna, verlos me | vijf koffie graag

 19. Pingback: (ik zoek een nieuwe) kerstblues | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.