nog negentien dagen

En de hamvraag is: wat doe ik áán? Mijn paillettenjurk, mijn zilveren broek of mijn panterprintjurk met een glitterjasje? Moet ik ergens gouden schoenen kopen? Waarom heb ik mijn leren rok ook alweer weggegooid? En: heb ik nog tijd om te leren hoe ik make-up in heftige kleuren kan aanbrengen?

Nog maar negentien dagen totdat ik naar het enige concert van The Ark van mijn leven ga en het is een fucking big deal. Veel bigger dan enig ander concert waar ik ooit ben geweest. Het is dan ook een van hun laatste concerten ooit. We vliegen ervoor naar Hamburg.

Sinds ik kind-af ben heb ik het vaak te druk voor voorpret. Meestal kom ik er de dag van tevoren achter dat ik bijna jarig ben en voor vakanties pak ik mijn tas de avond van tevoren in, maar dit keer is het anders. Vliegtickets? Check. Kaart van Hamburg? Check. Dramatische liefdesbrief aan frontman Ola Salo? Check.

Ik heb er zoveel zin in dat ik er zenuwachtig van word – er zijn tientallen redenen waarom het concert aan mijn neus voorbij kan gaan. Wat nou als er weer een aswolk komt? Mijn teen ontsteekt? De bassist zijn hand verliest tijdens het bowlen?

Gelukkig realiseer ik me heus wel dat ik me aanstel en alles hoogstwaarschijnlijk goed komt en dat er vast niets ergers gebeurt dan dat er een enthousiaste fan op mijn voet springt.
Maar toch. Duim voor me. Ik heb er zo’n zin in.

5 Comments

Filed under muziek

5 Responses to nog negentien dagen

 1. Wat een spanning en zo leuk dat je je al helemaal op verheugt. Alvast heel veel plezier! 🙂
  p.s. Laten we niet denken aan een tegenvaller. Dat bederft de voorpret.

 2. Gaaf! Vooral die dramatische liefdesbrief, haha. Maar ik ben wel blij dat mijn favoriete artiesten wat dichter bij huis zijn 😉
  Wat ik zou doen trouwens: comfortabele (maar natuurlijk wel mooie) schoenen en kleding dragen, om helemaal uit mijn dak te kunnen gaan. En wat felle make-up betreft: ik gebruik voor felle oogschaduw een oogschaduwbasis zodat de kleuren goed uitkomen en goed blijven zitten. Paar keer proberen en het komt goed 😉

  • En het erge is: ze komen eigenlijk uit Zweden! Als ze niet in Duitsland hadden gespeeld had ik nog een uur extra in het vliegtuig moeten zitten! 😉
   Bedankt voor je tips 🙂 Gelukkig zit mijn panterprintjurk heerlijk, de glitters moeten maar van de make-up komen. (pailletten zitten zo rot) Misschien is een oogschaduwbasis geen overbodige luxe…

 3. Pingback: 15 openbaringen die ik kreeg op down the rabbit hole - vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.