ja meisje, dan had je maar vaker moeten stemmen

Zo, die was boos. Hij liet de band om zijn middel niet losmaken, maar scheurde hem zelf kapot.

Musicals zijn stom en toch volgen wij thuis ieder seizoen van Op zoek naar. Wat ons trekt weet ik niet precies – de vertolkte liedjes zijn vaak niet om aan te horen. De enige musical die we allemaal erg goed vinden is Notre-Dame de Paris. Hoe blij waren we toen deze voorstelling vorig jaar eindelijk naar ons taalgebied kwam!

Wel was ik een beetje zenuwachtig voor diegene die de rol van Gringoire moest vertolken.  Omdat de Franse acteur een held is – die gebaren! Dat lachje! – dacht ik dat de Nederlandse Gringoire alleen maar kon tegenvallen. Niets bleek minder waar. Dennis ten Vergert deed het zo goed dat ik Bruno Pelletier bijna vergat. (Bijna dan, hè!)

Toen we hoorden dat Dennis meedeed aan Op zoek naar Zorro hoefden we niet langer te zoeken naar een favoriet. En wat was-ie goed! Hij kon zingen, hij kon dansen, hij kon tegen de juryleden praten (let maar op, de rest heeft daar moeite mee) en was ook een van de weinige deelnemers met kilo’s aan musicalervaring.

Musicals zijn miljoenenproducties, ik kon me niet voorstellen dat Op zoek naar geen doorgestoken kaart was. Je zou wel ziek in je hoofd zijn om de hoofdrol te geven aan een sympatieke leraar Nederlands of voor een knappe communicatiestudent. Met alle respect, het lijkt mij fysiek onmogelijk om iemand met nul ervaring direct acht keer per week een hoofdrol te laten spelen.

Misschien is het dan toch iets minder doorgestoken kaart dan ik dacht want Dennis is eruit. Wij zaten met open mond voor de teevee. Aan hun gezichten te zien waren de juryleden het met ons eens.

4 Comments

Filed under film en teevee

4 Responses to ja meisje, dan had je maar vaker moeten stemmen

  1. Aaaaah, deze aflevering had ik gemist. Hij was goed. Ik heb alleen ook het idee dat het bij de publieke omroep zelden door gestoken kaart is…het is toch aan de kijkers. Ik ben bang dat Zoro een Nederlandse leraar of communicatiestudent wordt.

    • Haha, waarom heeft iedereen die aflevering gemist! Ik vind het maar een eng idee dat de massa zoveel macht heeft. Dadelijk zit Zorro thuis met een burn-out. Ik vind die genoemde twee overigens wel hele leuke kandidaten hoor, daar niet van, maar het is zo godvergeten zwaar…

  2. Hmm, waarom moet ik altijd standaard een emmer opzoeken wanneer ik langs een talentenjacht zap? (noot, nieuw weblog van mijn hand! http://nietvoorhetontbijtgraag.vkblog.nl)

    • Eh, te vaak gezien? Te uitgemolken? Ik kijk het verder ook niet zo veel, behalve Op zoek naar is Idols 2 de laatste talentenjacht die ik heb gevolgd. Heus! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.