ik denk ik doe ff is wat anders ik doe een challenge

Wie doet er mee met de photoaday? vroeg Des maandag op Twitter. Ik, zei ik toen, en zo geschiedde. Deze maand maak ik iedere dag een foto volgens de strenge regels van de ‘October photo a day challenge‘. Dit keer de foto’s van dag 1, 2 en 3.

1 oktober. Where you stood

Op het moment dat ik deze foto maakte, bevond ik me links van Opéra Garnier, een prachtig 19e-eeuws gebouw waar ik graag naar binnen wilde, en rechts van de Apple Store, de plaats waar ik naar binnen moest om mijn Ipod dood te laten verklaren. Ik wist allang dat-ie kapot was, maar aan mijn woord hebben ze niet zo veel hè.
Overigens is niet heel Parijs geplaveid met roosters. Zo nu en dan verschijnen ze even: er komt meestal een hele viezige warme lucht uit. Uit deze niet, jammer hoor.

2 oktober. Lunchtime

Ik ben zo’n type dat een foto als deze in scène zou kunnen zetten om jullie te laten denken dat ze gezond eet. En okee, in zekere zin is deze foto ook in scène gezet: normaal gesproken pleur ik alles meteen op het bord, in plaats van dat ik het quasi-artistiek op de snijplank laat liggen. Maar ik eet wel echt heel veel sla en rauwkost. Gewoon, omdat ik denk dat het belangrijk is om vaker dan alleen tijdens het avondeten een groenteshot binnen te krijgen. Ik probeer iedere dag met een salade te lunchen en dat gaat best goed. Alleen vandaag niet, toen at ik pizza. Maar dat was de eerste keer sinds een maand. Echt waar!

3 oktober. This happened today

Heb ik weer. In mijn megaspannende en enerverende leven, waar ieder uur op een aflevering uit Gossip Girl lijkt, moet ik uitgerekend op zo’n rotdag als deze een foto maken van iets dat ‘gebeurd’ is. Wat is ‘gebeurd’? Als ik een pizza eet in plaats van sla, is dat dan gebeurd? Als ik tijdens de les mijn ogen niet kan openhouden, is dat dan gebeurd? Als ik de hele middag keihard heb geblokt, is dat dan gebeurd? Vind ik niet tellen. De enige gebeurtenis die ik me kan herinneren, is dat ik bij thuiskomst een vlieg in mijn bed vond (ja ik had ‘m vanochtend niet opgemaakt ooh), maar die had ik er helaas al uitgebonjourd voordat ik eraan dacht om een foto te maken. Dan maar de gebeurtenis van een ander jatten. Ik heb Eva Engeland (ja zo heet ze echt) (nee dat is omdat het haar Engelse nummer is, duh, ze woont nu in Londen waar anders zie je dat soort rare fratsen) overigens niet verteld dat ik haar belevenis zou misbruiken voor op mijn blog. Misschien wordt ze boos en start ze vanavond nog een rel. Ik hoop het; dan gebeurt er nog eens wat.

19 Comments

Filed under fotopost

19 Responses to ik denk ik doe ff is wat anders ik doe een challenge

 1. Wat een hilarisch stukje! Echt!
  Die challenge leek mij ook wel leuk, gewoon om mijzelf bezig te houden, maar toen bekeek ik het lijstje en ècht – daar kan ik NIKS mee! Jammerdebammer… Gelukkig heb ik mijn Fifty Shades of Cake al 🙂

  • Ten eerste: OMG die taart wil ik zien! Zet ‘m snel online, please!
   Ten tweede: Bedankt 😀 Hoe bedoel je, je kunt niets met deze challenge? Ik vind ‘m op zich best easy, maar misschien is hij te simpel bedoel je?

 2. Die roosters zijn superirritant met dunne hakken.

 3. Hahaha, ‘Ik hoop het; dan gebeurt er nog eens wat.’ 😉 Als jij er maar over blogt dan!

 4. Haha, wat een leuke uitdaging!
  Ben benieuwd naar de rest 😉

 5. Ik heb die van mei meegedaan op instagram. Maar aan het einde van de maand was ik het spuugzat XD Maar ik heb het wel afgemaakt! Misschien doe ik volgende maand wel weer mee. Tis toch wel leuk..:)

 6. Haha ik kijk nu al uit naar je andere foto’s (en dan vooral de beschrijvingen erbij)

 7. Ik vind dit echt een leuk idee 😀 ik ga volgende maand ook meedoen! Oh, en ik herken het ‘dingen mooier neerleggen’ voor foto’s, als ik een foto maak voor mijn blog heb ik die neiging ook heel erg.

 8. Super leuk!
  Je moet meer foto’s maken!
  En ik ga nu iets zeggen wat je mischien niet zo leuk vind maar, dit artikel lijkt een beetje op een ”teske” artikel. Haha
  xxxx

  • Haha, dank je. Wat betreft het Teskegehalte in deze blog: volgens mij moet jij eens wat meer blogs gaan volgen en zien wat er allemaal online is, want ik zie dus geen overeenkomsten, tenzij je ‘foto’s maken en er iets bijschrijven’ heel erg Teskuuuuh vindt. 😛

 9. Of iets gebeurd is of niet vind ik niet zozeer moeilijk (ja, als jij pizza eet is dat gebeurd.) Maar hoe fotografeer je iets dat gebeurd is? 😉 Ik vind dit in ieder geval een slimme oplossing.

 10. Haha da’s wel nice!

 11. I like it! Leuke foto’s met een leuk stukje eronder^^ ik ben benieuwd naar de rest.

 12. Anouk

  Haa, in Londen moet je inderdaad voor de gekste dingen je ID kaart laten zien. Op vakantie heb ik er een keer theelepels gekocht, en zelfs daarvoor moesten we ons legitimeren..

 13. EVA ENGELAND

  Erg spijtig dat ik dit nu pas lees! Maar zo’n fotochallenge is wel leuk. Ik denk dat ik er ook maar eens eentje doe. En tja. Londen blijft apart. En ik mis je.

  • Haha okee ik moest nog serieus even nadenken waarom je jezelf ‘Eva Engeland’ noemde. Lekker stom. En dat terwijl ik me al die tijd al afvroeg of je het nog zou zien 😛 Ik ben eigenlijk al gestopt met m’n challenge, want ik vergeet steeds foto’s te maken. En ik mis jou ook. Dit is een raar jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.