een veel te lange blogspost over dankbaarheid

En nee, dit verhaal is niet eens zo lang omdat ik hierin tot allerlei inzichten kom, het is gewoon een ordinaire tag. Maar wel een leuke. Femke had ‘m ingevuld en vond dat ik dat ook moest doen, en ja, wie ben ik nou om nee te zeggen tegen Femke (oké, uiteraard had ik het niet gedaan als ik het geen toffe tag had gevonden, en ik vind het best wel een goed idee om eens een keertje stil te staan bij mijn zegeningen, dus bij dezen).

1. A person Op zich zijn er zo’n tien personen voor wie ik om te janken zo dankbaar ben, maar als ik er eentje moet kiezen, ga ik voor mijn vriend. Er is maar weinig waar ik zo gelukkig van word als samen met hem zijn. Hartjes regenbogen alles. Ik ben ontzettend blij dat ik hem heb leren kennen. En dat hij ook met mij wil hangen, natuurlijk. Dat is ook wel een cruciaal punt.

2. A role you’ve played Hier moest ik best wel lang over nadenken, omdat ik ‘rol’ zo’n vaag begrip vind (ik ben gewoon Lisa, bla bla bla) maar ik ben eruit: blogger. Bloggen vind ik het leukste wat er is, omdat ik alles zelf mag bepalen. En stiekem vind ik het ook vet leuk als mensen die ik al jaren niet heb gesproken ineens tegen me zeggen dat ze “stiekem” altijd mijn blog lezen (al is het woord “stiekem” natuurlijk heel misplaatst, blogs zijn er om gelezen te worden. Lurkers, ik ben dol op jullie).

3. A place Het eerste wat me te binnen schiet, is het P.C. Hoofthuis, waar ik altijd college heb. Ik vind dit een beetje ongemakkelijk om toe te geven maar het is gewoon een happy place, zoals James R.S. zou zeggen. Terwijl het echt een megalelijk en onpraktisch gebouw is. Bovendien heb ik tegenwoordig bijna nooit meer les en studeren doe ik altijd thuis omdat ik dan onbeperkt kan vreten. Toch mis ik het altijd als ik er een tijdje niet kom, dus ik ga voor deze plek. Maar als ik nu ineens doodga wil ik niet dat jullie hier mijn as gaan uitstrooien, hoor.

4. An experience Met Babs (die ik daarvoor trouwens [as twee keer ‘in het echt’ had gezien) naar Hamburg vliegen, om een dag lang te wachten op het concert van The Ark, om bij een super awesome awesome (afscheids-)concert te zijn, en dat de band daarna op hun eigen afterparty kwam en dat we praatten over hun albums en over Nederlandse glam rock, totdat ze rond vier uur ‘s ochtends weg moesten, en wij ook – want we moesten het vliegtuig halen.

5. A talent you have Ik kan echt heel snel lezen. Superhandig.

6. A failure Dat ik na een half jaar met mijn studie psychologie ben gestopt. Achteraf denk ik vaak dat ik die studie best wel had gekund en zelfs leuk had gevonden als ik had doorgezet – alleen toen zag ik dat anders. Maar doordat ik ben gestopt kwam ik te werken bij een superleuk bedrijf waar ik 3,5 jaar ben gebleven, ontmoette ik mijn vriendinnen bij mijn huidige studie, en tsja, zijn er direct en indirect allemaal goede dingen gebeurd die anders niet waren gebeurd, waaronder mijn huidige werk en dat ik mon amour heb leren kennen.

7. Words Hallo, nu heb ik meteen de Bee Gees in mijn hoofd. Maar even serieus, ik ga voor alle woorden op het album Lycanthropy van Patrick Wolf. ZO MOOI. Stuk voor stuk. De laatste tijd ben ik heel erg into Pigeon Song – eerst viel dit nummer door de simpelheid een beetje weg tussen de rest van het album, maar toen kwam er ineens een klik en nu VOEL ik het ineens. Ik wil wel een stukje plaatsen, maar een paar zinnen vind ik stom. Dus luister maar het hele nummer jaaaa Patrick Wolf jaaa.

8. A photo

Er zijn een heleboel foto’s waar ik om allerlei redenen dankbaar voor ben, maar deze is bijzonder geschikt omdat het het begin van een nieuwe periode markeert. Deze foto is gemaakt in 2010. Nee, toen had ik geen triljoen onderkinnen, het is gewoon een HEEL onfortuinlijke foto. Toch wil ik hem per se plaatsen, omdat het moment zo bijzonder was: met een stel toffe chicks die elkaar net op hun studie hadden leren kennen, hadden we zo’n beetje voor het eerst bij Eva gegeten in de Bijlmer. Daarna lieten we op het metrostation even een groepsfoto nemen voordat we naar een of ander schoolfeest gingen. Ik kan niet uitleggen hoe blij ik word van deze blije hoofden, zeker in combinatie met die roltrappen daarachter die rechtstreeks naar de hel leidden (grapje, grapje).

9. A memory Het feest dat ik gaf toen ik 21 werd want toen was bijna iedereen die ik erbij wilde hebben samen en het was zo leuk. Voor de foto’s van dat feest ben ik trouwens ook heel dankbaar, maar die kan ik al helemaal niet op internet zetten.

10. An opportunity Dat ik kon gaan wonen waar ik nu woon. Hiervoor woonde ik een tijdje in mijn eentje in een dorp ver buiten Amsterdam waar de bus maar een keer per half uur ging. Nu woon ik in een smerige studentenflat waar mensen zoveel vet door de gootsteen spoelen dat de loodgieter dacht dat we hier ons frituurvet loosden, maar ik heb wel een eigen badkamer en ik ben toch wel heel dankbaar dat ik in Amsterdam woon.

Oké, nu moet ik taggen. Ik tag Mirthe, Myrthe (blog eens wat), Babs, Daan en Brenda.

Leave a Comment

Filed under leven

Leave a Reply

Your email address will not be published.