een mooi uitzicht/vooruitzicht

Op het moment dat ik dit schrijf kan ik deze post nog niet online zetten. Je leest nu dus iets ouds. (Maar in principe doe je dat altijd, je kijkt niet over mijn schouders mee terwijl ik typ, dus zo erg is het nou ook weer niet.) Waarom ik nog niet op publiceren kan klikken? Het is namelijk Een Geheim. Of niet echt. Wil het alleen niet online slingeren voordat ik het de mensen bij wie ik in huis woon heb verteld.

Al geraden waar ik heen wil? Ik ga verhuizen! Al elf maanden woon ik vlakbij Amsterdam, in een schattig huis in de tuin van behulpzame huisbazen, maar de bus had ik altijd ruzie en het voor jezelf hebben van badkamer én keuken bleek voor mij persoonlijk iets te veel ruimte. Toen ik de kans kreeg om in dezelfde flat in Amsterdam-Noord te gaan wonen als vrienden van me heb ik deze direct gegrepen. Morgen (als in: de dag nadat dit gepubliceerd is-morgen) ga ik het contract tekenen en mijn uitzicht bekijken (ik ga op de VIJFTIENDE verdieping wonen) en daarna snel verder leren voor mijn tentamens, aan het einde van deze week verhuis is al.

Zo spannend, zo spannend. Het is net alsof ik voor de derde keer aan mijn leven in Amsterdam begin. Nu kan ik eindelijk naar de uni fietsen (de enige keer dat ik het vanuit mijn huidige woning heb geprobeerd deed ik er een uur over. Ben nog nooit zo kapot geweest), gezonde maaltijdsalades eten en Ola Salo-parties houden met de vriendin die er woont, oh en ik ga lid worden van het zwembad in de buurt omdat ik reistijd overhoud en ik ga vet vaak naar de borrel van de studievereniging nu ik geen excuus meer heb om niet te gaan…

Zoveel enthousiasme, en ik kan het niet eens rondblèren op Twitter! Dan maar op deze manier. Wanneer jullie dit onder ogen krijgen, heb ik het mijn huisbazen met een gemeende brok in mijn keel verteld en ben ik vast nog steeds heel blij.

12 Comments

Filed under leven

12 Responses to een mooi uitzicht/vooruitzicht

 1. Gaaf! Verhuizen is eigenlijk altijd leuk 😀

 2. Klinkt goed, behalve dat ik niet op een flat zou willen wonen, maar ik hoop dat het voor jou anders is. Veel plezier! 🙂

 3. Klinkt super! 😀 Veel succes met verhuizen! 😉

 4. Debby

  Aaahh wat leuk, gefeliciteerd!!!

 5. Heerlijk, dat enthousiasme! Succes met verhuizen en geniet ervan :).

 6. Tof! Spannend, maar tof! Veel succes met studeren en met verhuizen!

 7. Anouk

  Wat goed zeg! 🙂 Veel plezier in je nieuwe kamer!

 8. Wat leuk! Nog dichter bij de uni wonen scheelt lekker veel tijd. Geniet ervan! 🙂

 9. Pingback: zaterdagavond, amsterdam centrum | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.