#degoedeleven

De laatste tijd ben ik een beetje leeg. Niet in het algemeen, zeker niet, maar ik heb moeite met het verzinnen van nieuwe blogonderwerpen. Dat is extra stom als je bedenkt dat ik vroeger altijd zei dat mensen die geen inspiratie hadden, gewoon niet genoeg met hun blog bezig waren. Ach.

Dus ik vroeg op Twitter of iemand nog iets wist. Evány zei: “De leven”. Voor de opmerkelijke lidwoordkeuze had hij geen verklaring. Die moest ik zelf maar verzinnen. Oké, prima. Ik zat te bedenken of ik mensen kende die dit ooit hebben gezegd, maar hoewel ik in mijn leven heel wat verkeerde lidwoorden heb gehoord, heb ik nog nooit iemand op deze fout kunnen betrappen.

Ik weet overigens wel een manier waarop mensen ‘het leven’ op een rare manier gebruiken. Een manier die voornamelijk in de zomer voorkomt en die ik, zelfs nu ik de lentebriesjes nog maar héél vaag kan ruiken, over niet al te lange tijd weer met regelmaat verwacht te horen. Deze vorm komt voor in Facebookstatussen als Ik zit in het zonnetje #hetgoedeleven en boekje, roseetje, tuintje… lekker #leventje (ja sorry dat soort mensen praat altijd in verkleinwoorden en gebruikt ook altijd hastags op Facebook).

Het is curieus dat mensen zodra het éven mooi weer is en ze éven niets hoeven te doen, ineens over hun leven gaan spreken. Dat is nogal wat. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van zon, ik wil altijd in de tuin zitten, maar ik snap gewoon niet waarom dit zoveel meer met ‘leven’ wordt geassocieerd dan wat voor werk iemand doet. Daar besteed je toch echt meer tijd aan. Het roept bij mij allemaal nare existentialistische twijfels op. (“Waar komen we vandaan en waar gaan we heen?” “Naar de tuin!”)

Het antwoord zal wel iets te maken hebben met iets mindfuls, neem ik aan – en als iemand dat zo voelt, is het niet ‘verkeerd’. Maar het is opmerkelijk. Nog opmerkelijker dan ‘de leven’ (hallo, ik heb net vijf maanden Frankrijk achter de rug, als er íemand niet oordeelt over foute lidwoorden ben ik het wel).

20 Comments

Filed under leven

20 Responses to #degoedeleven

 1. Lin

  Ik vind dat jij Hanna Bervoets moet/mag vervangen in het (de?) VK magazine.

 2. Dat denk ik ook altijd als iemand zoiets post op FB / twitter!

 3. Kijk, toch weer inspiratie gevonden! (maar ik herken dat ‘lege’ helaas maar al te goed…)

 4. Zou het misschien door Sef komen die “De leven” zong?

 5. Weet je wat jij moet doen? Een dagje komen helpen klussen, dan stik je van de blogonderwerpen. Serieus. Kun je zaterdag?

  • Het is dat ik zaterdag niet kan (en dat ik bang ben dat die ene lurker die jou verbiedt om over klussen te schrijven, ook bij mij lurkt) (volgens mij is het trouwens helemaal geen lurker maar is het een trollende omniblogger)

 6. Hahaha. Ik word sowieso naar van mensen die doen alsof de zomer wereldproblemen oplost.

 7. Prachtig!
  Ondanks dat je geen inspiratie had.

  Liefs

 8. Die column mag van mij ook wel, leuk geschreven! Over de term ‘de leven’ zal ik maar niets zeggen, cuz braakneigingen… ;P

 9. (“Waar komen we vandaan en waar gaan we heen?” “Naar de tuin!”)

  Hihi ^__^ leuk geïnterpreteerd.

 10. Ellen

  Ik ben met een inhaalslag bezig – ik had de laatste tijd niet meer je blogs gelezen. Maar je vraagt om onderwerpen, daar had ik het net over in mijn vorige reactie. Dat ene onderwerp ga ik nog niet zeggen maar ik zal een paar andere onderwerpen aandragen.
  Wat dacht je van: reizen met het openbaar vervoer – het eeuwige geklets over het weer – de riante positie van de weermannen (ja het gaat regenen – wanneer ? – tja dat kan morgen zijn, maar ook overmorgen en misschien valt het mee en is het pas overovermorgen, maar regenen zal het….ooit, een keer..) – ervaringen bij de tandarts – wat is beter: voor de tv hangen (maar daardoor wel 3x hetzelfde nieuws krijgen zodat je daar in elk geval wel van op de hoogte bent) of spelletjes doen op je computer – het nut van het al dan niet halen van je rijbewijs – nog meer onderwerpen nodig? Just call me – oh dat is Engels, beter Frans – et je viendrai à ton secours!

 11. Pingback: iedere keer weer diezelfde cirkel rond | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.