de schoenen van polly

Tot mijn vijftiende vond ik laklaarzen het toppunt van wansmaak. Waarschijnlijk lag de oorsprong van mijn walging in groep drie, toen ik, net als alle andere meisjes uit mijn de klas, graag lakschoentjes wilde maar deze van mijn moeder niet mocht omdat ze me daar te jong voor vond. Toen ik ouder werd en dacht dat ik te stoer was voor jurkjes en roze en alle andere dingen waar ik als zesjarige nog zo van hield, bleef het begrip ‘lak’ in hetzelfde rijtje staan als mijn andere kleuterfavorieten. Lakschoenen vond ik iets voor kleine, verwende prinsesjes wiens moeders geen principes hadden.

Toen had ik de schoenen van PJ Harvey nog niet gezien, natuurlijk. Ik kende pas twee van haar andere nummers en toch wist ik al dat zij mijn Ware Muziekliefde was. En ik hoefde maar een blik op haar laklaarzen te werpen om te weten dat dit paar schoenen mijn Ware Schoenenliefde was. Ondertussen zijn we al bijna zeven jaar verder en heb ik wel tien PJ Harvey-cd’s, maar nog steeds geen laklaarzen.
Toch jammer.

 

15 Comments

Filed under kleding en zo, muziek, vroegah

15 Responses to de schoenen van polly

 1. Wat houdt je tegen? ^^

 2. Toch maar eens schoenen shoppen dus? Ik zou zelf nooit lak laarzen dragen (denk ik).

 3. Haha, ik heb ze nooit gewild, nooit gehad, en hoef ze ook niet 😉 Maar als jij ze geweldig vindt, waarom niet eigenlijk? Doen!

 4. … en dan vind ik de laklaarzen die ik hier zie gewoon netjes, dus hoppa kopen die dingen! (of eerst nog even sparen?)

 5. Hmm. Mij niet gezien. Maar ze komen vast nog wel eens terug in de mode. En dan zijn de goede vast ook een stuk makkelijker te vinden. Of vind je het juist leuk om ze te dragen als ze niet in de mode zijn?

 6. Ann

  De liefde voor lakschoentjes is hier altijd blijven hangen, en ik kan alleen maar hopen dat mijn kleine er later ook fan van gaat zijn!

  Voor zo’n laarzen pas ik dan weer liever ;-).

 7. Je moet niet op zoek gaan, je vindt het vanzelf! #kutquote

 8. ines

  je moet in de galerie lafayette gaan zoeken 😉

 9. Pingback: belofteschoenen | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.