beroofd van mijn dromen

Vannacht droomde ik dat ik heel graag de film Dracula: Dead and Loving it wilde kijken.

Nu droom ik wel vaker dat ik iets wil. Afgelopen weekend moest en zou ik bijvoorbeeld per se in een caravan wonen en mijn eicellen doneren aan kinderloze stellen, twee zaken waarmee ik me als ik wakker ben niet bijster veel bezig hou. Maar dit vond ik wel een hele rare.
De laatste keer dat ik deze titel ergens zag of hoorde, was vermoedelijk in februari toen we gingen high tea-en in het huis van Dionne. Ik mag Dionne wel, al was het maar omdat ze het Vampierhandboek van Paul van Loon in haar kast heeft staan. Ik kan me nog herinneren dat ik ‘m opensloeg (ja, túúrlijk sloeg ik hem open) in het filmhoofdstuk, dat was altijd mijn minst favoriete hoofdstuk omdat ik die films toch niet kende. Waarschijnlijk heb ik toen de titel Dracula: Dead and Loving it gezien. En de beschrijving gelezen. Maar misschien heb ik dat ook niet, dat weet ik niet hoor, anders was het zeker tien jaar geleden dat ik een gedachte heb besteed aan die titel. Ik had geen flauw idee waar de film over ging.

In ieder geval. Dracula: Dead and Loving it. Naar aanleiding van mijn droom dacht ik dat het echt een hele leuke film moest zijn, supergrappig en vol intelligente vondsten – ik was echter even vergeten dat ik de ochtend na mijn campingdroom ook nog steeds in een caravan wilde wonen (dan had ik namelijk précies genoeg ruimte, zeker als ik de tafel buiten zou zetten. Maar ik moet hierbij vermelden dat ik in mijn droom in een hoogslaper woonde en dat was dan mijn hele huis) en dat dromen dus een beetje een vreemd na-effect op de wakkere mensen kunnen hebben. Dat bleek: de trailer die ik tijdens mijn ontbijt direct enthousiast ging bekijken, was de stomste die ik ooit heb gezien.

En nu voel ik me een beetje net als wanneer je een droom hebt gehad waarbij je kunt vliegen, of heel rijk bent, of de zonsondergang tegemoet rijdt met de liefde van je leven – ik voel me dus een beetje, nou ja, beroofd.

 

P.S. Voor iedereen zich afvraagt waarom het woord ‘ik’ ondanks mijn vurige beloften zo vaak in deze blogpost voorkomt: ik zei maar wat joh.

 

13 Comments

Filed under film en teevee

13 Responses to beroofd van mijn dromen

 1. Haha als je niks had gezegd had ik het niet in de gaten gehad :’)

  Dromen zijn gemeen. Maar ook grappig. Die hoogslaper als caravan bijvoorbeeld, dat soort onzin heb ik ook altijd 😛

 2. Haha dat Vampierhandboek haalde ik vroeger best vaak uit de bibliotheek xD

 3. Haha, dat van die “ik” was is eigenlijk al vergeten 🙂
  En ja, wakker worden uit een droom kan teleurstellend zijn. Soms zit ik tijdens het wakker worden nog half in mijn droom, of was de droom zo levensecht, dat ik eventjes moet nadenken of dat allemaal echt gebeurd is of een droom was. Maar goed. Het omgekeerde kan ook: blij zijn om te ontwaken en beseffen dat het gelukkig allemaal maar een droom/nachtmerrie was 🙂
  Sorry voor de lange reactie , haha

  • ‘Sorry’? Ben je gek, dat is juist leuk 😉
   Ik heb heel vaak dat ik half wakker ben een half droom, ja. Het gebeurt vaak dat ik blij ben of juist baal dat het over is, maar ik heb nog vaker dat ik zoiets heb van het zal wel 😛 Ik droom meestal gewoon niet heel leuk of stom maar gewoon raaaaaaaaaaaaaaaaaar.

 4. Ik heb het even opgezocht, en die film staat inderdaad in het Vampierhandboek.

  Je had beter mijn dromenboek open kunnen slaan denk ik zo.

  En omg ik mag jou ook want je bent zo awesome ntb jwz en zo

  • Ik mag jou verder ook omdat je awesome bent hoor, niet alleen maar omdat je het vampierhandboek EN het dromenhandboek in je kast hebt staan. Maar ja, ik wist toen ook niet wat ik in de toekomst zou gaan dromen.

 5. Haha, dat is raar hè! Als je wakker bent, ben je soms echt even gedesillusioneerd. Ik vind het ook wel moeilijk om dan soms de realiteit en de droom gescheiden te houden. Goed dat je eerst de trailer ging kijken en niet meteen de film. Heeft je een hoop tijd bespaard.

 6. Hahaha! Was het al vergeten dat je geen ‘ik’ zou zeggen!
  Jammer dat de trailer tegenviel! Hoop niet dat dat voor ‘de liefde van je leven’ geldt mocht je daar over dromen 😉

 7. Haha, ik was die ‘ik’ nog niet vergeten! Ik las de eerste zin en dacht: “oei! Ik heb waarschijnlijk een bericht overgeslagen, want hier staat toch ik…”

 8. Haha wel heel slim dat je eerst de trailer hebt bekeken voordat je je op de hele film stortte 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.