andere voordelen van de herfst (of: nadelen van de zomer)

Stel, je gaat uit, en je maakt het zo laat dat je alweer met de metro naar huis kunt (wat ik an sich al heel deprimerend vind – niet dat de nachtbus zo leuk is, maar ik word niet graag geconfronteerd met frisse mensen als ik bijna niet meer uit mijn ogen kan kijken), dan is het in ieder geval nog donker als je gaat slapen. Voel je je toch weer iets minder een mislukkeling en lifewaster.

– Omdat het daarnaast ook weer eerder donker is, kunnen de kaarsen ook eerder aan, en dus gaan je waxinelichtjes vanzelf uit voordat je naar bed gaat. Scheelt weer een uitblaasdilemma: waxinelichtjes kunnen zelden twee keer branden, en het is zonde om ze weg te gooien terwijl er nog kaarsvet inzit. (Of ben ik de enige met dit probleem?)

– Eindelijk verlost van die ellendige druk om naar buiten te gaan. Zeker fijn als je geen tuin of balkon hebt; als je een dag alleen maar wilt lezen of computeren, hoef je niet meer die duivelse keuze tussen Het Café (duur, zo’n  hele dag) en Het Park (geen wc) te maken.

– Sowieso is dit jaargetijde een vrijbrief voor een hoop saai en a-sociaal gedrag.

– Als je een hele dag van huis bent, hoef je niet meer de hele tijd rond te sjouwen met extra kleding ‘voor vanavond, als het koud wordt’. Het is altijd koud.

Herfstmuziek is veel, veel leuker dan zomermuziek.

– En herfstkleren zijn veel leuker dan zomerkleren. Met flodderige zomerjurkjes of een top+shorts kan ik mijn combinatieskills echt niet kwijt, hoor. Of eigenlijk, nu ik erover nadenk: misschien kunnen de échte fashionpro’s dat wel en is de zomer het seizoen waarin het kaf van het koren gescheiden wordt. Nou ja, sowieso een pluspunt voor de herfst: nu blijft dit tenminste weer verborgen.

25 Comments

Filed under dit past echt nergens in

25 Responses to andere voordelen van de herfst (of: nadelen van de zomer)

 1. Ik had het toevallig vandaag nog met m’n zusje dat t zo kut is als je net van plan was de hele dag binnen te zitten en je lievelingsserie te kijken, de zon dan ineens gaat schijnen. Waddafak? En als je moet fietsen, ho maar!

  En dat sjouwen met kleren ‘voor vanavond’ herken ik ook ja. Dat eeuwige dilemma: ‘Zal ik de hele dag zwetend een tas/vest meesjouwen of vanavond gewoon kou lijden?’ Bleh.

  Verder hou ik van alle seizoenen hoor, maar het zijn die verschillen die de voor- en nadelen benadrukken en waardering losmaken.

  • Zeker eens met dat laatste 🙂 Ik vind het altijd zo fijn om alles zien te veranderen! Hoewel, okee, ik niet echt dol ben op de winter, aangezien dat in mijn idee gewoon een verlenging van het einde van de herfst is, maar dan kouder. Hoewel ik wel van kerst hou. En van sneeuw. Maar dat is altijd maar een paar dagen; het grootste gedeelte van de tijd stelt de winter niet zoveel voor.

 2. hahaha 😀 oke, ik word echt heel blij van dit lijstje. Ik herken de ‘druk om naar buiten te gaan’ ook wel… ik vind het zo zonde om binnen te zitten als de zon schijnt.

 3. Erg leuk om te lezen! En of het nou herfst, winter, lente of zomer is, die kaarsjes gaan bij ons in huis sowieso wel aan!

 4. Ik vind alle seizoenen wel wat hebben. Alleen de regen mag dan wel weer wegblijven maar goed daar heb ik dan weer niks over te zeggen.

  Ik vind het altijd heerlijk om een dag binnen te zitten met een spannend boek op schoot. Niks mis mee!

 5. Ja, maar als je dan uit gaat, heb je al helemaal een probleem met je kleding. Want binnen is het bloedjeheet en buiten is het ijskoud 🙁 (dus wel of geen panty aan dan?)

  • Ja die discussie heb ik ook altijd met mezelf 🙁

  • Ha ! Daar heb ik toevallig een oplossing voor. Als je op pad gaat, trek je je jurk aan, daaronder je panty met beenwarmers en wat je maar wil. Ook neem je een hele grote tas mee. Eenmaal in da club doe je alle overtollige spullen uit en stopt ze in die grote tas, die je afgeeft bij de garderobe. Problem solved! Okee, het omkleden na het uitgaan is altijd een beetje awkward, maar dat moment duurt korter dan de reis naar huis!

 6. Met de kaarsjes is het inderdaad handig. Ik wil ook altijd heel uitgebrande kaarsen 😉

  Liefs!!

 7. Waar haal jij je waxinelichtjes vandaan? Want ik heb nog nooit meegemaakt dat die maar één keer konden branden..!

  • Carrefour cité? 😛 Nee kijk, het zit zo: als een waxinelichtje een paar uur hebt gebrand gaat hij daarna nog wel aan, maar omdat de laag kaarsvet te eh, laag is, lukt het de volgende keer meestal niet om al het vet ‘vloeibaar’ te maken voordat het middelste gedeelte de bodem bereikt.

   • Nah sowieso, als een waxinelichtje uit gaat en het vet stolt zit er altijd nog te veel in naar mijn zin.

    Ik vind de herfstmode ook leuker. Maar het kan zomaar zijn dat ik daar over een half jaar weer helemaal anders over denk – daar is het immers mode voor.

 8. Haha, “Het is altijd koud.”, that’s the spirit! 😀 Om één of andere reden heb ik juist altijd wel meer zooi mee te zeulen; jas, sjaal, handschoenen, beenwarmers die ik als armwarmers gebruik tijdens het fietsen…

 9. ik hou van de herfst <3

 10. Ik ben vooral blij dat de herfstthee en taaitaai weer in de winkels ligt. Niets zo lekker als een kopje herfsthee als buiten de regen met bakken uit de hemel komt!

 11. Ann

  Herfst staat sowieso met stip op nummer één! En herfstmuziek is inderdaad zóveel leuker :-)!

 12. Stel, je gaat uit, en je maakt het zo laat dat het ondertussen weer licht is, nou dat is al wat anders.

 13. Lia

  Ik vind het wel fijn dat het inderdaad weer wat kouder wordt..maar geef mij dan maar liever de winter zonder al die regen haha.

 14. Hahaha herkenbaar, die druk om naar buiten te gaan. Soms zit je gewoon lekker effe tv te kijken, en wil je gewoon niet naar buiten! Ook niet als de zon keihard aan het schijnen is!

  Had ik ook wel eens last van, afgelopen zomer.

 15. Ik hou van de herfst. Kaarsjes aan heerlijk 🙂

 16. En de bomen hebben mooiere kleuren! Maar naar buiten moeten in rotweer verzwakt dat wel enigsinds 🙂 leuke post

 17. Vooral op het laatste punt zeg ik volmondig ‘ja’. LAAGJES! WOL! BREISELS!

Leave a Reply

Your email address will not be published.