al mijn gebeden zijn verhoord

Het is algemeen bekend dat ik niets liever doe dan klagen over hoe mobiel internet mijn leven verpest. Facebookverslaving? Check. Continue angst voor de lege batterij? Aanwezig. Vrienden die liever naar hun telefoon kijken dan naar mij? Don’t get me started…

Ik zal dat meisje eens een lesje leren, dacht het universum en zorgde ervoor dat mijn mobiele telefoon gestolen werd. Weg mijn mooie, lieve, schattige HTC Desire, mijn steun en toeverlaat. Weg het eerste dat ik zag bij het ontwaken en het laatste voor ik in slaap viel.
Toch vond ik het in de eerste instantie niet eens zĆ³ erg. Het was een mooie kans om af te kicken van Twitter en 9292ov en van het continu bereikbaar zijn. Nu de straling uit mijn leven was verdwenen, was er plaats voor sport, op tijd naar bed en mindfullness. Of zo.

Het universum was het met me eens dat dit een beproeving van niks was en zorgde ervoor dat mijn internet ook niet meer werkte en voorlopig ook niet meer zal werken. Be careful what you wish for, jajaja, dat snap ik nu ook wel. Nu wel. Want hoe graag ik ook van mijn internetverslaving af wil, zonder kan ik niet.

Stiekem zou ik willen proberen om alleen maar internet te gebruiken op de uni, zodat ik de duivel niet opnieuw in huis hoef te halen. Uiteraard is dit niet haalbaar, al is het maar dat ik dan nog inflexibeler zou zijn dan ik nu al ben. Maar goed, misschien is er toch nog een manier om van de nood een deugd te maken, het zou zo zonde zijn om deze kans onbenut te laten…

6 Comments

Filed under de ongemakken des levens, internet, studie/werk

6 Responses to al mijn gebeden zijn verhoord

 1. Ik vraag me een heel klein dingetje een pietepeuterig beetje af: hoe plaats jij berichten op je blog zonder internet? šŸ˜›

 2. Patrick

  Het universum is wel goed op dreef, want mijn laptop is ook al kapot gegaan. Godverdomme zeg. Hoe moet dat nou met de communicatie?!

  Bij dezen dan veel plezier morgenavond en laat het me weten als je weer een nieuw nummer hebt (.).

  • Ah nee wat kut! Kan hij nog gemaakt worden?
   Oh en ik heb ook nog iets leuks: er rijden vannacht geen trein tussen Den Haag en Rotterdam. Dus nu moet ik met de bus :’)
   Ik hou overigens gewoon mijn oude nummer. Heb de nieuwe simkaart al maar het wil niet echt lukken met het activeren, dat zou vandaag moeten gebeuren…

 3. HA!

  Vorig jaar verdronk ik per ongeluk mijn mobieltje in de wastafel bij de wc’s op school. Ik heb toen drie (!) maanden geen mobieltje gehad! En het was best oke!
  Je went er vanzelf aan, ik gaf iedereen automatisch het nummer van mijn huistelefoon en dacht er zelf niet eens meer bij na.

  Die internetverslaving verdwijnt vanzelf Ć©cht wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.