adios mijn treinstellios

“Vind je het niet irritant om zo lang te moeten reizen?” vragen ze iedere keer in Amsterdam wanneer ik vertel dat ik in Rotterdam woon, of in Rotterdam wanneer ik vertel in Amsterdam te studeren. “Je bent zoveel tijd kwijt!”
Goh, u meent het. Twee uur voor aanvang van college de deur uit, standaard een half uur te vroeg komen omdat je anders de eerste vijf minuten mist? Laat thuis zijn terwijl je vroeg uit bent en vervolgens om tien uur alweer naar bed zodat je toch nog een beetje behoorlijk slaapt? Welcome to my life.

Nee, zo had ik het ook niet gepland. Ik dacht dat als ik mijn best deed ik heus wel snel een kamer zou vinden, misschien niet in het centrum en misschien met weinig vierkante meter, maar ik had goede hoop. Helaas scheen ik me veel te laat bij Studentenwoningweb te hebben ingeschreven, ben ik de komende acht jaar nog niet aan de beurt voor antikraak en maak ik ook niet echt de blits op hospiteeravonden.

Dus ja, dan wordt het toch treinen. Al een half jaar zit ik twee uur per dag in het grote gele gevaarte. Het treinreizen vind ik niet zo erg. Ik staar non-stop uit het raam, met of zonder ipod, met of zonder gedachten. Leren werkt niet echt. Ik zit en ik kijk en als ik er ben wou ik dat ik nog een uur mocht. Gedwongen stilzitten is zo veel beter dan vrijwillig stilzitten. Maar tien uur per week gedwongen stilzitten veel, erg veel.

Gelukkig duurt dit niet lang meer. Over twee weken verhuis ik.

7 Comments

Filed under leven, tijdmanagement

7 Responses to adios mijn treinstellios

  1. Ik wilde zeggen: “Welcome to the club.” Maar je hebt een kamer gevonden, dus helaas. Gefeliciteerd in ieder geval! Nu worden treinreizen weer speciaal, omdat je er maar maximaal 2x per week in zit.

  2. Gefeliciteerd met je kamer! het leven wordt zoveel aangenamer als je er eenmaal zit! Zoveel vrije tijd ineens, ik wist eerst bij god niet wat ik ermee moest.. 😛 veel plezier in ieder geval!

  3. Herkenbaar verhaal. Ik reis zelf ook elke dag met het OV, maar dan 1.5 uur van deur tot deur naar Nijmegen. Gelukkig kan ik nog wat werk verzetten in de trein, maar een kamer is zeker wenselijk. Mooi dat jij er inmiddels één hebt gevonden! 🙂

  4. Simone

    hoi lisa, echt cool dat je een kamer hebt, ik mag wel eens komen logeren he? Alleen jammer dat ik je nu minder zie en dat ik de konijnen alleen eten meot geven.. hihi grapje! 😛

    xxxendegroetjes van jezus (of jezusje haha :D)

  5. In A’dam of ergens eromheen?

  6. Pingback: wat ik heb geleerd van 10 jaar bloggen | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.