23 gedachten die ik had toen ik in een bak zout water lag

Heb jij weleens in een ei-vormige, pikdonkere cabine vol zout water gelegen? Ik wel. Vrijwillig, op mijn 27ste verjaardag. Waarom ik dat deed? Ik ben gek, geloof ik. En dol op kleine ruimtes. En op zout.

Nee, even zonder dollen: wat ik deed, heet floaten en is een wellness-dingetje. Het idee is dat je ongeveer een uur lang in een prikkelloze ruimte ligt. Door het zoute water drijf je namelijk, waardoor het lijkt alsof je gewichtsloos bent. En je ziet dus niets. En je hoort dus ook niets. Dat zou ontzettend ontspannend zijn, en je zou er in een diepe staat van meditatie door raken.

Nu ik het opschrijf, vind ik het echt heel dom klinken, maar eerlijk is eerlijk: ik wilde dit al heel lang. Ik doe eigenlijk niet aan wellness: ik heb nog nooit een kuuroord van binnen gezien, en mocht er ooit een masseur op me afkomen, dan heb ik al een radslag naar de andere kant van de kamer gemaakt voordat je ‘olie’ kunt zeggen. Ontspannen is niet zo mijn ding. Maar zoals ik al zei, ik ben wel dol op kleine ruimtes, en op zout water, en ik was gewoon nieuwsgierig naar hoe dit zou zijn.

Dus ik ging het doen. Want als je je dromen niet waarmaakt op je 27ste verjaardag, dan doe je het nooit. Ik kreeg een eigen kamer, met douche, met duizend handdoeken, een badjas, vaseline om op je wondjes te smeren omdat het anders gaat prikken in het zoute water (ik smeerde maar gewoon meteen mijn hele handen in), en een zoutwatercabine. In die zoutwatercabine lag trouwens nog een hoofdsteuntje en een extra handdoek voor als je per ongeluk zout water in je ogen krijgt (iets wat mij nooit zou overkomen – daar was ik zeker van). En het zag er ongeveer zo uit:

Uiteraard was de ervaring niet helemaal zoals ik had verwacht. Het was beter. Nee grapje. Het was helemaal niet beter. Het was een stuk slechter. In plaats van te verdwijnen in een ultieme staat van zen-heid, verdween ik in mijn eigen hersenpan, hyperactief als een kind van 8 dat een hele zak zure matten van Katja op heeft (#nospon). Dat is op zich best leuk, maar niet als je hoopt zo hard te mediteren dat je blauw licht ziet.

Dit waren enkele van de de intellectuele & hoogstaande gedachten die ik had tijdens het floaten:

 1. OMG OMG OMG ZO VET DIT OMG OMG OMG HET GAAT ECHT GEBEUREN.
 2. Lekker warm water dit. Geweldig.
 3. Ik wist niet dat ik zoveel wondjes op mijn lichaam had …
 4. Au au au al dat zoute water in die wonden prikt toch wel. Zal ik eruit gaan om ze alsnog in te smeren met vaseline? Of  wachten tot het vanzelf overgaat?
 5. Ondanks de pijn is dit LEUK joh!
 6. Eigenlijk heb ik het best koud.
 7. Maar ik bedoel, écht koud. Het water mag dan wel warm zijn, maar omdat je bovenop het water ligt (je drijft), voel je de koude lucht extra goed. Zal ik de receptie bellen en vragen of ze de verwarming omhoog doen? Of ga ik daarvan uit de flow?
 8. Ik ben echt gemaakt voor kleine ruimtes. Zo chill dit.
 9. En het is hier ook bizar donker. Ik ben nog nooit ergens geweest waar het zo donker was als hier.
 10. En ik heb nog steeds geen zout water in mijn ogen gekregen! #winning!
 11. Mm, ik vraag me af of ik mijn hand kan zien als ik hem vlak boven mijn gezicht houd.
 12. Note to self: geen natte hand vlak boven je ogen houden als je geen water in je ogen wilt.
 13. Het is nog steeds ijskoud.
 14. Nu al zin om hier een blog over te schrijven. Moet ik wel goed opletten wat er allemaal gebeurt. Ik mag niks vergeten.
 15. Gelukkig heb ik een uur geboekt, en geen drie kwartier. Anders zou het namelijk al voorbij zijn voordat ik het wist.
 16. Hoe laat is het eigenlijk? De tijd is zeker al bijna om?
 17. Ondanks alles is dit LEUK joh!
 18. Damn, nu lig ik hier al zo lang, en in plaats van lekker rustig word ik alleen maar hyperactiever.
 19. Niet stressen, gewoon accepteren Lisa, dat hoort ook bij mediteren. Geef je over aan het moment. Of zo.
 20. De tijd is nu zeker echt om? Zo zonde.
 21. De volgende keer dat ik ga floaten ga ik me echt beter overgeven aan meditatie jezus dit slaat nergens op.
 22. Hee, ik heb het helemaal niet meer koud.
 23. Shit, de tijd is om.

19 Comments

Filed under op stap

19 Responses to 23 gedachten die ik had toen ik in een bak zout water lag

 1. Wil ik ook een keer doen, heb een pesthekel aan zwemmen omdat ik het ook altijd te koud vind. Dus dit vast ook. Meh.

 2. LP

  Hoogst herkenbaar! 😀 Behalve dat ik het niet koud had, zijn in de eerste 15(?) minuten echt al deze gedachten door mijn hoofd geschoten… en toen viel ik in slaap. 😀

 3. Ondanks je niet superpositieve recensie wil ik dit echt een keer doeeeen.

 4. Ik kende dit niet maar nu wil ik het ook. Hoewel ik eigenlijk liever geen donkere ruimte zou willen, eerder een soort sterrenhemel ofzo waar ik mijn gedachtes op los kan laten, want ik viel zelfs in een MRI-scan in slaap dus echt mediteren zal er in zo’n cabine dan ook niet van komen.

  • Ik heb weleens gehoord dat er ook varianten met een sterrenhemel bestaan! Alleen weet niet waar in Nederland ze zulke zouden hebben …

 5. Dat het helemaal donker is lijkt me wel echt best eng haha. Drijven lijkt me wel leuk.

 6. Hahaha geweldige beschrijving. Ik denk dat ik ook eerder in mijn hoofd kruip dan dat zoiets me echt zou ontspannen.

 7. Hier had ik nog nooit van gehoord, maar zo te merken mis ik ook niet veel… Ik ga denk ik voor een goed gesprek (met wie dan ook) in een normaal (dus niet eivormig en donker) zout-, bubbel- of massagebad.

  (Voor iedereen die zich nu, zoals ikzelf, afvraagt wat een massa-gebad is: nee ik bedoel een massage-bad. En ja, dat had ik kunnen oplossen door er daarboven al een streepje tussen te zetten, maar nu vind ik het eigenlijk wel geestig dat mijn eigen brein niet snapt wat ik getypt heb.)

  • Schijnbaar snapt de automatische-avatar-toekenning ook dat ik een verstrooide mafkees ben…

   • Hahahaha @ automatische avatar-toekenning. Die van jou is wel heel erg ja …

    En haha massa-gebad. Dat klinkt niet echt heel relaxt :’) (Maar een massage-bad? Ik wist niet eens dat dat bestond!) Ik denk dat een goed gesprek in een ‘normaal’ bad wel relaxt kan zijn, maar het ligt er heeel erg aan met wie. Ik weet wel een paar mensen die ik níet zou verkiezen boven een donker ei!

    • Ja ik bedoel eigenlijk zo’n bad met massage-stralen waar je na 1 minuut zo ver mogelijk vanaf gaat zitten omdat het pijn doet. Kon er geen beter woord voor verzinnen…

     Trump?

     • Oooh ja dat kende ik wel. Om een of andere reden dacht ik aan een massagestoel, maar dan als bad …

      En hahaha er zijn veel mensen die hieronder zouden vallen, maar Trump was ook de eerste waar ik aan dacht :’)

     • Een massagestoel als bad klinkt als een briljant idee Lisa! Patent op aanvragen!

      En hihi wat betreft Trump 😀

     • Hahaha zo’n massagestoel lijkt me best wel lastig ontwerpen … maar daar kan ik natuurlijk iemand voor aannemen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.