wie heeft er wat tijd voor me over?

Voor ik besefte dat mijn laatste echte zomervakantie ooit op gang kwam, was hij ineens al over de helft. Is hij over de helft. Ik zie nu dat het niet meer mogelijk is om al mijn ambitieuze plannen uit te voeren. Ik wilde heel veel gaan werken (doe ik) maar ook heel veel niets doen (kan ik niet). Ik wilde heel veel zomerdingen doen, zoals picknicken (wil ik nog een aantal keer) en simsen (moet nog) en dikke boeken lezen in het park (moet nog). Ik wilde heel veel gaan bloggen (mislukt) en er een nieuwe blog naast starten (wordt aan gewerkt). Ik wilde op vakantie met mijn vriendinnen (ging ik) op vakantie, op vakantie met mijn ouders (ging ik) op vakantie met mijn vriend (ga ik). Met dat laatste sujet wilde ik naar de Apenheul en Rotterdam (ga ik, hoop ik). Ik wilde mijn laatste jaartje gratis ov vieren door naar Groningen te gaan (mislukt). Ik wilde ein-de-lijk eens naar dat Anne Frankhuis. Ik wilde verhalenwedstrijden winnen (werk ik aan). Ik wilde mijn kamer vereenvoudigen (lukt deels).

En dan begint mijn laatste jaar. Ik wil cum laude afstuderen (moet kunnen) (geen idee waarom ik dat wil trouwens), maar ook eindelijk eens beginnen het studentenleven te leiden (vier jaar te laat) en extra veel werk vinden zodat ik mezelf na mijn afstuderen in leven kan houden voordat ik een grotemensenbaan vind. Ik wil meer mediteren en me eindelijk eens aanmelden voor yoga. Ik wil meewerken aan interessante projecten. Ik wil meer bij mijn vriend en vriendinnen in Amsterdam zijn, meer bij mijn ouders en vrienden in Rotterdam zijn, meer tijd thuis doorbrengen en meer nieuwe plaatsen ontdekken. Ik wil genieten van mijn laatste jaar semi-vrijheid en iedere vrije minuut benutten om aan mijn toekomst te bouwen.

Oh ja, en ik wil ook meer slapen.

ik wil alleen maar alles

En ik wil ook de zon en ook de wolken en ook vallende rode bladeren en regen en sneeuw en ijs maar ook lente en ook bloemknoppen oké bedankt

20 Comments

Filed under de ongemakken des levens, tijdmanagement

20 Responses to wie heeft er wat tijd voor me over?

 1. Haha, hou van deze blogpost! Kop op, het komt allemaal wel goed. Echt. En anders red je het ook wel, daar ben ik van overtuigd. Veel succes nog met al je plannen!

 2. Geen vakantie, wel chronisch tijdgebrek, dus enorm herkenbaar! Ik denk alleen dat het aan deze kant nooit beter wordt…

  Dan ga ik nu maar mijn huis schoonmaken, zodat ik straks nog even een fotoshoot klaar kan zetten voor een klant, aan mijn online magazine kan gaan werken en dan nog even wat mailtjes voor samenwerkingen de deur uit kan doen. En oh ja, iets met genieten van de avond.

 3. Zo herkenbaar! Dagen hebben te weinig uren om alles te doen wat ik wil. En dan heb je achteraf dat ‘ik-heb-te-weinig-gedaan-gevoel’. Dat vind ik nog het vervelendst 😉

 4. En de wereld redden?

 5. Helaas, hier ook te weinig tijd. Wat voor tweede blog wil je beginnen? 🙂

 6. Ik had het kunnen schrijven. Langste vakantie van mijn leven, geen drol uitgevoerd…

 7. “eindelijk eens beginnen het studentenleven te leiden” Uh? Ik kreeg de indruk dat je dat al deed, dus wat houdt dat dan in?
  Enne, ben benieuwd naar je verhalenwedstrijden acties!

  • Haha, dat is eigenlijk een grapje. Ik zat te denken aan iedere donderdag-, vrijdag én zaterdagavond uitgaan. En pasta met ketchup eten. 😉
   Hopelijk volgt over dat laatste vanzelf meer nieuws! (Lees: ik wil gewoon winnen)

 8. Ik schrok ook behoorlijk toen tot me doordrong dat ik al over de helft van de vakantie ben. ;( Ik heb nog niks gedaan!!

 9. Ugh zo herkenbaar, haha. Aan het begin van de vakantie een hele blogpost over mijn zomerse goede voornemens geschreven, maar er komt bar weinig van terecht. Gelukkig heb ik nog wel een aantal weken vakantie, dus er is nog hoop.

 10. Oh oh oh ik herken dit zo! Ik had 3 maanden zomervakantie dus je zou denken dat ik wel alles had kunnen doen wat ik wilde maar nee hoor, nog steeds 139384734 dingen in mijn hoofd die ik nog zou willen doen deze vakantie. Om nog maar te zwijgen van de dingen die ik wil als ik zo in Amsterdam woon.

 11. Het Anne Frankhuis moet je zeker doen! Erg indrukwekkend. Ben er zelf al best vaak geweest. Heb er zelfs rondleidingen gegeven.

 12. Na mijn afstuderen heb ik plots vrije tijd. Dat is ook raar! Zo weet ik nooit goed wat ik moet doen overdag als ik een late dienst heb. Dus pas op met wat je zegt. Want na t afstuderen hoef je niet meer te studeren. En heb je na je werk tijd over voor andere dingen. Zoals yoga! ;).

 13. Pingback: voor het laatst voor het eerst | vijf koffie graag

Leave a Reply

Your email address will not be published.