l@te f0r the party~*

Voordat het nieuwe jaar zou beginnen wilde ik een blog hebben geschreven over goede voornemens. Dat is er niet van gekomen. Ik kan het wel begrijpen – voor 2011 was het nog 2010 en toen was ik nog geen supermens, toen was ik slechts een zwakke afspiegeling van wie ik nu ben.

Door mijn slappe houding van vorig jaar loop ik nu een beetje achter de feiten aan, maar goed, ik ruim de troep wel op. Dat kan ik nu. Daar wilde ik dus over schrijven: over goede voornemens. Ik vind het heerlijk om plannen te maken voor de toekomst, om te bedenken hoe ik productiever kan zijn, hoe ik mijn doelen kan bereiken en hoe ik en passant ook nog eens gelukkig moet worden. Niet dat ik nu ongelukkig ben of niets uitvoer – ik verzin gewoon graag hoe alles nog beter kan zijn, hoe Ć­k beter kan zijn.

Nu besluit ik het hele jaar door mijn leven per direct te verbeteren, maar rond de jaarwisseling is het altijd extra leuk. Chagrijnige zielen roepen dat het nergens op slaat om je gedrag per 1 januari drastisch te veranderen, maar het is niet voor niets dat zo veel mensen de jaarwisseling als omslagpunt kiezen. Figuurlijk gezien heb je een schone lei (letterlijk helaas iets minder, ik heb een behoorlijke huiswerkachterstand uit 2010 en de stoep is heel vies). Het gevoel dat je een leeg papier hebt waarop nog niets is verpest door een gebrek aan discipline is de ultieme stimulans om het jaar mooi en brandschoon te houden. En dat kan ik – al vijf hele dagen lang.

Een gelukkig 2011 gewenst! Doe dit jaar alsjeblieft iets met je leven.

1 Comment

Filed under leven, tijdmanagement

One Response to l@te f0r the party~*

  1. Doe inderdaad iets met je leven! Keep up the good work. šŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published.